1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Bakan Ersoy, Kahramankazan’daki Terör Saldırısını Lanetledi: Macaristan Milli Günü Programı Detayları

Bakan Ersoy, Kahramankazan’daki Terör Saldırısını Lanetledi: Macaristan Milli Günü Programı Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Ersoy, CSO Ada Ankara’da düzenlenen programa katılarak, Macaristan Milli Günü’nü kutladı. Programda konuşan Bakan Ersoy, ülkede yaşanan terör saldırısını hatırlatarak, TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki yerleşkesine yönelik saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, saldırıyı lanetledi. Yaralılara acil şifalar diledi.

Bakanlık olarak Macaristan’da 100’den fazla etkinlik düzenlediklerini belirten Bakan Ersoy, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde Macar kültürünü tanıtan etkinliklere büyük ilgi gösterildiğini ifade etti. Türk-Macar dostluğunu kültür ve sanatla daha da ileri taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile Macar Operası’nın birlikte sahne aldığı ‘Macar Bestecileri Konseri’nde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin kültürel bağlarını güçlendirmek adına uluslararası etkinliklere önem verdiklerini ve Macaristan ile olan ilişkilerin gelişimine büyük katkı sağladıklarını belirtti. İki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve sanatsal bağların daha da pekiştirilmesi için çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Macar bestecilerin eserlerinin seslendirildiği konserle bu dostluğun bir kez daha vurgulandığını dile getirdi.

Programın sonunda Bakan Ersoy, etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, terör saldırısında hayatını kaybeden şehitleri bir kez daha anarak, huzur ve güvenliğe karşı yapılan saldırıları lanetledi. Türk ve Macar halkları arasındaki güçlü dostluğun kültür ve sanat ile daha da ileriye taşınacağını vurgulayarak, etkinliğin başarılı geçmesini diledi.

Bakan Ersoy’un konuşmasının ardından, konserin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Türk ve Macar müziğinin eşsiz uyumuyla unutulmaz bir gece yaşadılar. Son olarak, Bakan Ersoy’un kültür ve sanatın önemine vurgu yaparak, Macaristan ile Türkiye arasındaki dostluğun daha da güçlenmesine katkı sağlayan bu gibi etkinliklerin önemini vurguladığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Ersoy, Kahramankazan’daki Terör Saldırısını Lanetledi: Macaristan Milli Günü Programı Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin