1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Ersoy’dan Van Kültür Yolu Festivali’ne Övgü

Bakan Ersoy’dan Van Kültür Yolu Festivali’ne Övgü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı, Van Müzesi’nde düzenlenen Van Kültür Yolu Festivali’nin açılışında yaptığı basın toplantısında, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin “kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm” vizyonu ile planlandığını belirtti.

Ülkenin zengin medeniyet ve kültür mirasının yaşatılması ve farkındalığın artırılması hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Bakan, Van’ın bu önemli hedefin bir parçası olduğunu vurguladı.

Van’ın kültür turizm potansiyelinin farkında olduklarını belirten Bakan Ersoy, şehrin kültür turizmde üst seviyelere çıkması için ciddi adımlar attıklarını dile getirdi. Ayrıca, Van’ı 81 ile ve 12 aya yaymayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda ciddi projeler yaptıklarını açıkladı.

Ersoy, sürdürülebilir büyüme için güçlü altyapı, etkili tanıtım ve cazip ürünlerle Van’ı Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri haline getirme sözü verdi. Festivalde konserler, sergiler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve gastronomi etkinlikleri gibi birçok etkinliğin düzenleneceğini paylaştı.

Ayrıca, festival kapsamında farklı söyleşi, konferans ve panellere de yer verileceğini belirten Bakan, festival programını detaylı bir şekilde anlattı.

Bakan Ersoy, Türkiye’nin turizm alanındaki gelişmelerine de vurgu yaparak, Türkiye’nin uluslararası alanda lider bir konumda olduğunu söyledi. Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ülkenin kültürel mirasını ve sanatsal üretimlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladığını belirtti.

Son olarak, Bakan Ersoy, Türk milletinin kültür ve sanata verdiği değeri vurgulayarak, turizm ve kültür sanat paydaşlarıyla birlikte daha fazlasını başarmak için çalışacaklarını ifade etti.

Basın toplantısına katılan diğer isimler arasında Vali Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başkanışmanı Gülşen Orhan ve AK Parti İl Başkanı Emre Güray da yer aldı. Etkinlik sonrasında Bakan Ersoy ve beraberindekiler, Van Müzesi’nde açılan sergileri gezdi ve etkinlikleri izledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Ersoy’dan Van Kültür Yolu Festivali’ne Övgü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin