1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Fidan Gazze’deki Durumu Değerlendirdi

Bakan Fidan Gazze’deki Durumu Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, 13 Eylül’de Madrid ve 18 Eylül’de Amman’daki toplantıların ardından BM Genel Kurulu marjında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı.

Gazze Temas Grubunun 10 günlük süreçte üçüncü defa toplandığının altını çizen kaynaklar, Fidan’ın toplantıda vurguladığı hususlara ilişkin bilgi verdi.

FİLİSTİN’DEKİ BIÇAK SIRTI DURUM

Buna göre Fidan, geçen kasımdan bu yana “İsrail’in soykırımını durdurmak” ve Filistinli sivillere yönelik devam eden saldırılar konusunda uluslararası farkındalığı arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bu hafta mümkün olan her fırsatta karşı karşıya olunan tehlikelere dikkati çekme ve “bu çılgınlığı durdurmak için” ellerindeki imkanları seferber etme çağrısı yaptı.

Fidan, bu haftaki toplantılar ve ikili görüşmeler sırasında Filistin’deki “bıçak sırtı duruma” ve bunun tehlikeli sonuçlarına odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen “dezenformasyona karşı koyulmasının” önemine dikkati çekti.

Bu tür yanlış anlatıların “işgali derinleştirmek için kullanıldığını” söyleyen Fidan, “Uluslararası hukuk bizim yanımızdadır. Bugün, ortak çabalarımız ve Filistinlilerin direnci sayesinde Filistin’in Genel Kurul’da bir sandalyesi var.” mesajını verdi.

BAKAN FİDAN’DAN PAYLAŞIM

Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Fidan şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’tayız. Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmek, Türkiye’nin en temel önceliklerinden biridir. “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” anlayışıyla, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek adına, uluslararası toplumun vicdanına sesleniyor ve Türkiye’nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün katıldığımız İİT ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu ortaya koyduk. Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’tayız.
Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmek, Türkiye’nin en temel önceliklerinden biridir.
“Daha Adil Bir Dünya Mümkün”…
— Hakan Fidan (@HakanFidan) September 22, 2024

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Fidan Gazze’deki Durumu Değerlendirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin