1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’ne Katılmak İçin Dubrovnik’i Ziyaret Edecek

Bakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’ne Katılmak İçin Dubrovnik’i Ziyaret Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’nin üçüncü toplantısı için Dubrovnik’e gitmeye hazırlanıyor. Bu zirve, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından düzenlenen ve bölge ülkelerinin liderlerini bir araya getiren bir platform haline geldi. İlk zirve Ağustos 2023’te Atina’da yapıldı, ikincisi Şubat 2024’te Tiran’da gerçekleşti. Üçüncü zirve ise Hırvatistan ve Ukrayna’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Zirveye Ukrayna ve Hırvatistan’ın yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’dan devlet başkanları veya dışişleri bakanları katılacak. Ayrıca Avrupa Komisyonu da zirvede temsil edilecek. Türkiye adına zirveye Dışişleri Bakanı Fidan’ın katılması ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi ve adil bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemesi bekleniyor.

Bakan Fidan, zirve kapsamında Ukrayna’daki gelişmeler ve bölgesel konular hakkında diğer liderlerle görüş alışverişinde bulunacak. Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana aktif bir diplomasi yürütüyor. Mart 2022’de ev sahipliği yaptığı toplantılarla taraflar arasında iletişimi sağlarken, insani ve ekonomik yardımlarla savaşın etkilerini hafifletmeye çalışıyor.

Türkiye ayrıca Birleşmiş Milletler ve Karadeniz Tahıl Koridoru girişimiyle Ukrayna tahıl ihracatına destek olurken, esir takasları konusunda da arabuluculuk yapmıştı. Ülke, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için diğer ülkelerle iş birliği yapmaya devam edecek. Bakan Fidan, daha önce katıldığı Ukrayna Barış Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen yer almıştı. Türkiye’nin bu tür inisiyatiflere destek vererek bölgedeki krizin çözümüne katkı sağlamaya devam edeceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi’ne Katılmak İçin Dubrovnik’i Ziyaret Edecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin