1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Göktaş, Afyon’da Dünya Rekoru Kırdı!

Bakan Göktaş, Afyon’da Dünya Rekoru Kırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afyonkarahisar’da 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Açılış Programı düzenlendi. Bakan Göktaş, İmaret Camisi’nden başlayıp Uzun Çarşı girişinde sona eren kortej yürüyüşüne katıldı.

Göktaş, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Üyeleri ve lokum esnafının destekleriyle dünyanın en uzun lokumunun startını verdi. Guinness Türkiye Hakemi Şeyma Subaşı Gemici, 114 metre 70 santimetrelik lokumun Guinness Dünya Rekorları kitabına girdiğini açıkladı.

Bakan Göktaş, Motor Sporları Merkezi’ndeki festivalin açılışında ülkenin dört bir yanından gelen mutfak kültürlerinin buluşma noktasında olmanın mutluluğunu dile getirdi. Festivalin kültürel miraslara sahip çıkmada ve gastronominin turizmle olan bağını keşfetmede önemli bir platform olduğunu vurguladı.

Göktaş, UNESCO tarafından gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar’ın yerel ürünler ve geleneksel tariflerle dünyaya örnek olmayı hedeflediğini belirtti. Kadınların ekonomik ve kültürel anlamda aktif rol aldığı çalışmalara destek vererek kadınlara girişimcilikte yardımcı olduklarını ifade etti.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan da programda konuşma yaptı.

Festivalde stantlarda aşçılar workshoplar düzenlerken, ziyaretçiler sponsor firmaların stantlarını ziyaret ederek kentin yöresel lezzetlerini deneme fırsatı buldu. Akşam ise sanatçı Turgay Başyayla festival kapsamında konser verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Göktaş, Afyon’da Dünya Rekoru Kırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin