1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Güler, ASEAN Ülke Büyükelçileriyle Buluştu

Bakan Güler, ASEAN Ülke Büyükelçileriyle Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı, ASEAN’a üye ülke büyükelçilerini kabul ettiği toplantıda, Türkiye ile temsil ettikleri ülkeler arasındaki ikili iş birliğini derinleştirmek için teşekkürlerini iletti. Bakan Güler, ASEAN ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, Asya-Pasifik bölgesinin küresel jeopolitiğin merkezi olduğunu belirtti.

Bakan Güler, son 10 yılda Güneydoğu Asya’daki temsilcilik ağlarını genişlettiklerini ve ASEAN ülkelerinin Ankara’daki temsilciliklerinin artışından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Sektörel Diyalog Ortağı oldukları ASEAN ile ekonomik ve sosyokültürel alanlarda iş birliği yaptıklarını belirten Bakan, önümüzdeki dönemde deniz güvenliği, terörle mücadele ve askeri tıp gibi konularda daha fazla iş birliği yapacaklarını umduklarını söyledi.

ATAK helikopterlerinin tedarikini tamamlamanın ortak bir başarı olduğunu belirten Bakan Güler, Endonezya ve Filipinler ile savunma sanayisi gibi alanlarda verimli iş birlikleri bulunduğunu belirtti. Ayrıca Kamboçya, Malezya, Singapur, Tayland ve Vietnam gibi ülkelerle iş birliği ve diplomatik ilişkiler hakkında da konuştu.

Bakan Güler, Türkiye’nin bu ülkelerle savunma sanayisi alanında iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceğini vurguladı. Her iki taraf için faydalı olacak daha yakın iş birlikleri ve koordinasyonlar için çaba harcadıklarını belirtti. Son olarak, diğer ülkelerdeki güncel gelişmeler ve ziyaretler hakkında bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Güler, ASEAN Ülke Büyükelçileriyle Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin