1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Güler, NATO Toplantısı ve Yerli Savunma Sanayisi Konularında Değerlendirme Yaptı

Bakan Güler, NATO Toplantısı ve Yerli Savunma Sanayisi Konularında Değerlendirme Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma ve güvenlikle ilgili bölgesel ve küresel kaygıların arttığı bir dönemde toplantı içeriği ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Bakan Güler, NATO’nun, Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığın sağlanması ve üye ülkelerin güvenliklerinin kolektif teminatı olma noktasında hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Güler, NATO’nun başarılı bir örgüt olduğunu vurgulayarak, Brüksel’e kapsamlı bir toplantı programına katılmak üzere gideceklerini ifade etti.

Bakan Güler, kuruluşunun 10’uncu yılı münasebetiyle icra edilecek ‘DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı’nda DEAŞ tehdidine ilişkin bilgi paylaşımında bulunacaklarını söyledi. Ayrıca NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılacaklarını ve Asya-Pasifik ortaklarıyla işbirliğinin geliştirilmesi kararı çerçevesinde Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore Savunma Bakanları ile ilk defa savunma bakanları seviyesinde bir araya geleceklerini belirtti.

Güler, NATO-Avrupa Birliği işbirliğine destek verildiğini ve AB üyesi olmayan müttefiklerin, AB’nin savunma girişimlerine tam katılımının sağlanması gerektiğini vurgulayacaklarını ifade etti. Ayrıca Ukrayna’ya olan güçlü desteğin vurgulanacağını ve Karadeniz’in güvenlik ve istikrarına verilen önemin Montrö Sözleşmesi kapsamında dikkatli, sorumlu, tarafsız bir şekilde uygulandığını belirteceklerini dile getirdi.

Güler, Gazze’de derhal ateşkesin sağlanması, insani yardımların engellenmeden yapılması, rehinelerin serbest bırakılması ve iki devletli çözüm temelinde barış görüşmelerine geri dönülmesi için kararlı ve net bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayacaklarını belirtti. Ayrıca, Balkanlar, Suriye ve Irak’a ilişkin milli tutum ve değerlendirmelerin müttefiklerle paylaşılacağını söyledi.

Bakan Güler, Türk savunma sanayisindeki gelişmeleri vurgulayarak, Türkiye’nin önceden dışa bağımlı bir savunma sanayisine sahip olduğunu ancak son 20 yılda yerli ve milli savunma sanayisinde önemli adımlar atıldığını belirtti. Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin operasyon sahalarında etkinliklerini kanıtladığını ve Mehmetçiğin gücünü artırdığını dile getirdi.

Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından SAHA EXPO 2024’e katılacaklarını ifade etti. Savunma alanında güçlü ve bağımsız olan milletlerin geleceğe güvenle bakabildiğini belirterek, yerli ve milli savunma sanayisinin Türkiye için önemini vurguladı. Son olarak, terörle mücadelede gelinen nokta ve Pençe-Kilit operasyonu hakkında bilgi vererek, terör örgütüne karşı verilen mücadeleyi anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Güler, NATO Toplantısı ve Yerli Savunma Sanayisi Konularında Değerlendirme Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin