1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Işıkhan: “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda Kutlama Açık, Marjinallere Kapalı”

Bakan Işıkhan: “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda Kutlama Açık, Marjinallere Kapalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Meydanı’nın tüm sendika ve konfederasyonların yöneticilerine açık olduğunu belirtti. Bakan, meydanda belirli bir program çerçevesinde çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunarak, günün anlamını ve önemini vurgulayarak, sendika başkanlarının burada bulunabileceğini belirtti. Ancak kitlesel eylemlere ve art niyetli marjinal gruplara izin verilemeyeceğinin altını çizdi. Bakan, sendikaların önemli günlerini kutlamalarına izin verildiğini ancak güvenlik endişeleri nedeniyle marjinal gruplara müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan fen işleri ve garaj personelleri ile bir araya gelen Bakan, işçilerin bayramını kutladı. Bakan, çalışma meclislerinin 13’üncüsünü topladıklarını ve bu istişare meclisinin önemine dikkat çekti. Çeşitli konularda düşünceleri paylaşmanın önemine değinen Bakan, geçmişte yaşanan krizlerin ve depremlerin çalışma hayatını nasıl etkilediğini irdelediklerini belirtti. Ayrıca, gelecekte ortaya çıkabilecek riskleri değerlendirerek politikalar geliştirme gerekliliğine vurgu yaptı.

Bakan, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak Taksim Meydanı’nın sendikalar için açık olduğunu tekrarlayarak, güvenlik endişeleri nedeniyle kitlesel eylemlere ve art niyetli gruplara izin verilmeyeceğini açıkladı. İçişleri Bakanı ve valiliklerin vatandaşların güvenliğini sağlama konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Bakan, güvenliğin sağlanamadığı durumlarda törenlere izin verilmeyeceğini belirtti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Bakan, emekçileri selamladı ve güvenlik önlemlerinin yarın 103 merkezde uygulanacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Işıkhan: “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda Kutlama Açık, Marjinallere Kapalı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin