1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Işıkhan’dan Adil Geçiş Ve İstihdam Politikaları İçin Çağrı

Bakan Işıkhan’dan Adil Geçiş Ve İstihdam Politikaları İçin Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Brezilya’nın Fortaleza kentinde düzenlenen ‘G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’ kapsamında yapılan ‘Adil Geçiş Liderlik Forumu’nda konuşma yaptı. Bakan Işıkhan, tüm G20 ülkeleri, uluslararası kuruluşlar ve G20 İstihdam Çalışma Grubu üyelerine Bakanlar Bildirgesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşmasında, “Bu Forumda adil geçiş konusunu ele almak için bir araya geldik. Çevresel zorluklar ve teknolojik gelişmelerle karşı karşıyayız. Bu nedenle, çalışma dünyasına ve istihdam politikalarına farklı bir bakış açısı getirmemiz gerekiyor.” dedi.

Bakan Işıkhan, otomasyonun, yapay zekanın ve çevre dostu yeşil teknolojilerin endüstrileri yeniden şekillendirdiğini ve yeni iş fırsatları yarattığını belirtti. G20 ülkeleri olarak, yeşil ve dijital dönüşümü desteklemek için bireyleri gerekli becerilerle donatmanın önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin adil bir geçiş için çalışmalarını anlatan Bakan Işıkhan, 2024-2028 dönemine ilişkin Ulusal İstihdam Stratejisi taslağını paylaştı.

İklim değişikliği ile mücadele için Türkiye’nin İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hayata geçirdiğini belirten Işıkhan, yeniden eğitim, sosyal koruma programları ve ekonomik çeşitlendirme stratejileriyle adil bir geçiş sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bakan, adil bir geçişin sürdürülebilir bir ekonomi inşa etme fırsatını temsil ettiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, ‘Kaliteli İşlerin ve İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi’ oturumunda da konuşma yapacak ve toplantı kapsamında diğer ülkelerin yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Brezilya’nın Çalışma ve İstihdam Bakanı Luiz Marinho, Güney Afrika İstihdam ve Çalışma Bakanı Nomakhosazana Meth ve Suudi Arabistan İnsan Kaynakları ve Sosyal Kalkınma Bakanı Ahmad Suliman Alrajhı’yla da görüşmeler gerçekleştirilmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Işıkhan’dan Adil Geçiş Ve İstihdam Politikaları İçin Çağrı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin