1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Kacır, Gençlerin Milli Teknoloji Hamlesi’ni Destekliyor

Bakan Kacır, Gençlerin Milli Teknoloji Hamlesi’ni Destekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevşehir’e ziyaret gerçekleştiren biri olan Kacır, AK Parti İl Gençlik Kollarınca Nar beldesinde düzenlenen “Gençlik Buluşması”na katıldı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojilerinin yerli ve milli geliştirilmesi yolculuğunda gençlerin öncü olacağına inandığını belirtti. Milli Teknoloji Hamlesi’nde savunma sanayisinde elde edilen kazanımların önemine vurgu yaptı. Kacır, 40 yıla yakın zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak savunma sanayisinde yerlilik ve millilik konusunun mutlak bir gereklilik olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, Türkiye’nin 2000’li yıllara gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerlileşme ve Milli Teknoloji Hamlesi’ni başlattığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli üretim konusundaki kararlılığını anlatan Kacır, bu vizyon sayesinde savunma sanayisindeki yerlilik oranlarının yükselmesinden övünç duyduğunu ifade etti.

TEKNOFEST kuşağında gençlerin elde ettiği başarıların önemine değinen Kacır, gençlerin havacılık alanındaki projelerinin dünyada havacılık tarihini değiştirecek seviyeye geldiğini belirtti. Türk gençlerinin başarısıyla övünen Kacır, Türkiye’nin havacılık sektöründe elde ettiği başarıları gençlerin vizyonu ve çalışmalarıyla gerçekleştirdiğini söyledi.

Bakan Kacır, gençlere Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleyi anlatarak geçmişte terör nedeniyle üretim ve yatırımın gerçekleştirilemediğine dikkat çekti. Şu anda terörist unsurların ülkeden temizlendiğini belirten Kacır, Türkiye’nin sınırlarını kesin bir şekilde koruyacağını vurguladı.

İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmü eleştiren Kacır, Türk milletinin insanlığı adalete ve merhamete kavuşturacağını belirtti. Ayrıca Türkiye’nin uzay teknolojilerinde de iddialı olduğunu vurgulayan Kacır, uzay istasyonu yenileme projelerine katılacaklarını ve Türkiye’nin uzay sanayisinin gelişmesine katkı sağlayacaklarını açıkladı.

Son olarak, Kacır, Avanos ilçesindeki Güray Yer Altı Seramik Müzesi’ni ziyaret ederek kentteki otelde sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Kacır, Gençlerin Milli Teknoloji Hamlesi’ni Destekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin