1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Kacır: Türkiye’de Yapay Zeka ve Milli Teknoloji Rüzgarı!

Bakan Kacır: Türkiye’de Yapay Zeka ve Milli Teknoloji Rüzgarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, AI Tomorrow Summit etkinliğine katılmak üzere Bilkent Otel’de düzenlenen organizasyonda konuşma yaptı. Etkinliğe Türkiye’nin ilk astronotu da katıldı. Bakan, yürüttükleri tüm çalışmaları ‘Milli Teknoloji’ hamlesi başlığıyla yapılandırdıklarını belirtti. Savunma sanayii başta olmak üzere pek çok alanda Türkiye’nin artık teknolojinin sadece müşterisi ve pazarı olmadığını, geliştirici ve üretici konumunda olduğunu vurguladı. Bakan, Türkiye’nin dört bir yanında birçok teknopark ve Ar-Ge merkezinin bulunduğunu ve yenilikçi teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapan programların da olduğunu açıkladı.

Bakan, Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünlerini rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline geldiğini belirtirken, Ar-Ge harcamalarının milli gelirin yüzde 1,3’üne ulaştığını ifade etti. Ancak diğer ülkelerle karşılaştırıldığında bu oranın hala yetersiz olduğunu ve daha fazla destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bakan Kacır, yapay zekanın Türkiye’nin belirli temel alanlarda kat etmesi gereken mesafeler olduğunu dile getirdi. Yapay zeka gelişim stratejisinde insan kaynağının önemine vurgu yaparak, bu alanda yapılacak çalışmaların hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Yapay zekanın, yükselen bilimsel araştırma kapasitesiyle birlikte bir devrim yarattığını ve Türkiye’nin bu sürecin dışında kalmaması gerektiğini ifade etti.

Bakan, Türkiye’nin yapay zeka alanında geliştireceği milli teknolojilerle kritik teknolojileri yerli ve milli olarak üretme iddiasıyla hareket etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin ulusal yapay zeka stratejisini yayınladıklarını ve bu alanda insan kaynağının yetiştirilmesi ve istihdamın güçlendirilmesinin öncelikler arasında olduğunu açıkladı. Türk savunma sanayiinde genç ve dinamik bir insan kaynağının bulunduğunu ve bu alanda yapılacak çalışmalarda bu potansiyeli değerlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Kacır: Türkiye’de Yapay Zeka ve Milli Teknoloji Rüzgarı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin