1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bakan Murat Kurum ve EBRD Heyeti Deprem Bölgesine Yönelik Çalışmaları Değerlendirdi

Bakan Murat Kurum ve EBRD Heyeti Deprem Bölgesine Yönelik Çalışmaları Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bu görüşmede, deprem bölgesine yönelik çalışmalardan iklim değişikliğine kadar birçok konuda konuşuldu. Bakan Kurum, EBRD ile uzun yıllardır devam eden iş birliğinden ve özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında gösterilen dayanışmadan memnuniyetini dile getirdi. EBRD, Türkiye’ye yönelik yatırımların yarısını sürdürülebilir altyapı projelerine yönlendiriyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilecek 8 çevresel altyapı projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bakan Kurum, EBRD Başkan Yardımcısı Patrone’ye Türkiye’de yürütülecek projelerin temel atma ve açılış törenlerine davette bulundu.

Bakan Kurum, Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine doğru çalışmaların devam ettiğini vurguladı. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında meclisten geçirilmeyi bekleyen İklim Kanunu’nun önemine dikkat çekti. Ayrıca, döngüsel ekonomi anlayışı çerçevesinde Türkiye Çevre Ajansı’nın çeşitli projeleri hayata geçireceğini belirtti. Bakan Kurum’un ifadeleriyle, Türkiye’nin çevre konularındaki kararlılığı her geçen gün artıyor.

EBRD Başkan Yardımcısı Patrone, Türkiye’nin EBRD’nin en önemli iş birliği yaptığı ülkelerden biri olduğunu söyledi. Yeşil dönüşümün Türkiye ile yapılan ortak yatırımların öncelikli konusu olduğunu belirtti. Deprem Sonrası Yeniden İnşa Projesi’nin deprem bölgesindeki belediyelere sağlayacağı finansman desteğinin artabileceğini açıkladı. Patrone, iş birliğini her alanda artırmak istediklerini ve İLBANK ile gerçekleştirilen iş birliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Gelecekte İLBANK ve Türkiye Çevre Ajansı ile beraber ortak çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Sonuç olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve EBRD Başkan Yardımcısı Matteo Patrone arasında gerçekleşen görüşmede Türkiye’nin çevre konularındaki kararlılık ve iş birliği potansiyeli vurgulandı. Türkiye’nin sürdürülebilir altyapı projelerine odaklanarak yeşil dönüşüm hedeflerine ilerlediği ve gelecekte de EBRD ile ortak çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Murat Kurum ve EBRD Heyeti Deprem Bölgesine Yönelik Çalışmaları Değerlendirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin