1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Özhaseki’den Filistin’de Katliama Sessiz Kalmadı: Dikkat Çekici Vurgu!

Bakan Özhaseki’den Filistin’de Katliama Sessiz Kalmadı: Dikkat Çekici Vurgu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Portekiz’in Braga şehrinde düzenlenen Akdeniz PA Ödül Töreni’nde Gazze’de yaşanan insanlık dışı olaylara dikkat çekti. İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren Bakan Özhaseki, dünya liderlerine seslenerek durdurulması gerektiğini vurguladı. Özhaseki, ödül töreninde Filistin’de yaşanan soykırıma karşı insanlık adına sadece ‘ateşkes’ talep etti ve barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Özhaseki, konuşmasında Kur’an-ı Kerim’den Tekvir Suresi’nin 26. ayetini okuyarak, İsrail’in Gazze’de devam eden vahşetini eleştirdi. Yaşlı, çocuk, kadın demeden sürdürülen katliamlara değinen Özhaseki, Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insanlığa olan uyarısını hatırlattı. Tekvir Suresi’ndeki ‘Fe eyne tezhebûn.’ ayetini referans göstererek, dünya insanlarının nereye doğru ilerlediği konusunda bir uyarıda bulundu. İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçları soykırım olarak nitelendiren Bakan Özhaseki, insanlık adına bu vahşete sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Özhaseki, Akdeniz’in doğusunda yaşanan soykırımın benzeri olmayan bir vahşet olduğunu vurguladı. Kadınlar, çocuklar, gazetecilerin hedef alındığı acımasız saldırılara karşı sessiz kalmanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, hastanelerin bile bombalandığı bu durumun dünya kamuoyunun dikkatini çekmesi gerektiğini dile getirdi. İnsanların basit çıkar hesapları yaparak bu vahşeti seyretmesinin utanç verici olduğunu belirten Özhaseki, dünya liderlerinden acil bir şekilde bu duruma dur demelerini istedi.

Bakan Özhaseki’nin Portekiz’deki Akdeniz PA Ödül Töreni’ndeki çıkışı, İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı vahşeti ve soykırımı gündeme taşıdı. Özhaseki’nin yapmış olduğu çağrılar ve eleştiriler, uluslararası alanda da yankı uyandırdı. Özhaseki’nin insan hakları ve adaleti savunurken sergilediği cesur duruş, Filistin halkının yanında durduğunu gösterdi. Özhaseki’nin sözleri, dünya liderlerine ve insanlığa bir çağrı niteliği taşıdı ve vahşeti durdurması gerektiği konusunda büyük bir önem arz etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Özhaseki’den Filistin’de Katliama Sessiz Kalmadı: Dikkat Çekici Vurgu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin