1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bakan Şimşek, Çin’in Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonunda Türkiye-Çin İlişkilerini Değerlendirdi

Bakan Şimşek, Çin’in Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonunda Türkiye-Çin İlişkilerini Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Ankara Büyükelçiliği, Çin’in 75. kuruluş yıl dönümü nedeniyle JW Marriott Otel’de bir resepsiyon düzenledi. Bu etkinliğe Bakan Şimşek de katılarak Çin Hükümeti ve halkını tebrik etti. Türkiye ile Çin arasındaki köklü tarihi ve kültürel bağlara vurgu yapan Şimşek, bugünkü dostluk ve işbirliğinin sağlam temellere dayandığını belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in gerçekleştirdiği verimli görüşmelerin artmasıyla memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye-Çin ekonomik ilişkilerinin her geçen yıl arttığını belirten Şimşek, Çin’in Türkiye için Asya’da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortağı olduğunu dile getirdi. Bakan, Çinli yatırımcıların Türkiye’ye artan ilgisinden memnuniyet duyduklarını ve bu işbirliğinin farklı alanlarda güçlenmesini umut ettiklerini söyledi.

Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi konusuna da değinen Şimşek, Türkiye ve Çin’in İpek Yolu’nu canlandırmak için çalıştıklarını ifade etti. Orta Koridor ile Kuşak ve Yol Projesi’ni uyumlaştırmak için çaba gösterdiklerini belirten Bakan, böylelikle bölgesel ticaretin gelişmesine ve küresel tedarik zincirlerinin daha etkin olmasına katkı sağlayacaklarını kaydetti. Ayrıca yapay zeka, yeni teknolojiler, yeşil enerji, sürdürülebilir tarım ve finans gibi alanlarda da işbirliği önemsediklerini aktardı.

Bakan Şimşek, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutlayarak, Türkiye ve Çin’in ilişkilerini daha ileri noktalara taşıma iradesinde olduklarını ifade etti. Şimşek, konuşmasını Çince “Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün” diyerek tamamladı. Bu güzel etkinlik, Türkiye ile Çin arasındaki dostluğun ve işbirliğinin daha da ileriye götürülmesinde önemli bir adım olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Şimşek, Çin’in Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonunda Türkiye-Çin İlişkilerini Değerlendirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin