1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Tunç’tan Çarpıcı Açıklamalar: DEM Parti’nin Kapatılması Kaçınılmaz Olabilir!

Bakan Tunç’tan Çarpıcı Açıklamalar: DEM Parti’nin Kapatılması Kaçınılmaz Olabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’nin 104’üncü açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde TBMM’de düzenlenen resepsiyonda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuşma yaptı. Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti hakkındaki kapatma çağrısına ilişkin şu açıklamaları yaptı: Hukukta uygun ortam olmadığını belirterek, eğer hukuka aykırı bir durum varsa yetkili makamların gerekeni yapacağını vurguladı. HDP’nin ardından DEM Parti hakkında da terörle bağlarını koparamazsa ve teröre desteğini sürdürürse kapatma davası açılabileceğini söyledi. Demokratik siyasetin şiddeti reddetmesi gerektiğini vurgulayan Tunç, teröre karşı net bir tavır almayan siyasi yapıların kapatılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Tunç’a yeni yargı paketinin durumu sorulduğunda ise 9’uncu yargı paketinin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Taslak çalışmasının milletvekillerine sunulacağını aktaran Tunç, cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin pakette yer alacağını açıkladı. 8’nci yargı paketindeki düzenlemelerin gözden geçirilerek 9’uncu yargı paketinde de ele alınacağını dile getirdi.

Sokak hayvanları konusuna da değinen Bakan Tunç, sokak hayvanlarının korunmasının önemli olduğunu ifade etti. Hayvanların birbirlerine zarar vermesini engellemenin gerekliliğine işaret eden Tunç, sahipsiz hayvanların insan sağlığını tehdit ettiği durumlarda tedbir alınması gerektiğini söyledi. Belediyeler ve ilgili kurumların sokak hayvanları konusunda düzenlemeler yaparak insan sağlığını korumaları gerektiğini belirtti. Tehlikeli durumlardan korunabilen sokak hayvanları ile ilgili yasal düzenlemelerin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Trafik kazaları, saldırılar ve olumsuz durumların yaşanmasını engellemek için sokak hayvanlarının güvenliğinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Tunç’tan Çarpıcı Açıklamalar: DEM Parti’nin Kapatılması Kaçınılmaz Olabilir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin