1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bakan Tunç’un Açıklamaları: Yeni Anayasa ve Adalet Reformlarıyla Türkiye’nin Geleceği

Bakan Tunç’un Açıklamaları: Yeni Anayasa ve Adalet Reformlarıyla Türkiye’nin Geleceği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni anayasa yapım sürecinde usul konusunda uzlaşma sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinin değişmez olduğunu belirtirken laikliğin önemine dikkat çekti. Laikliğin din ve vicdan özgürlüğü olarak algılanmaması gerektiğini söyleyen Bakan Tunç, Türkiye Cumhuriyeti’nde fikir ve inanç özgürlüğünün tam bir güvenceye sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada 10 yılda bir darbelerle karşılaşan Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğini belirtti. Askeri yargının kaldırılması ve yargı birliğinin sağlanmasının önemini vurgulayan Bakan Tunç, darbecilerin yazdığı bir anayasa ile Türkiye’nin yüzyılına başlamasının bir yüzkarası olacağını ifade etti.

Bakan Tunç, kız çocuklarının okullaşmasına verilen öneme dikkat çekti. Kadınların yargıdaki temsiliyetinin arttığını ve yükseköğretimdeki imkanların artırıldığını belirtti. Fiziki altyapı ve üst yapıyı güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Tunç, Türkiye’nin demokratik standartlarını yükseltme çabasında olduklarını belirtti.

Türkiye’nin yüksek standartlı bir demokrasiye kavuşması için önemli reformlara imza attıklarını belirten Bakan Tunç, Yargı Reformu Stratejisi kapsamında ceza adalet sistemi ile ilgili önemli mevzuat değişikliklerinin olacağını söyledi. Yargı Paketi ile yargıya olan güvenin artırılacağını ve adaletin tesisi için önemli adımlar atılacağını ifade etti.

Bakan Tunç, kadına karşı işlenen suçların ağırlaştırıldığını ve önümüzdeki süreçte kadına şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirtti. Filistin’deki kadın ve çocuk ölümlerine dikkat çeken Bakan Tunç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin reforma tabi tutulması gerektiğini vurguladı. Zalimlere karşı insan haklarını savunacaklarını ve adalete olan inançlarının devam edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Tunç’un Açıklamaları: Yeni Anayasa ve Adalet Reformlarıyla Türkiye’nin Geleceği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin