Bakan Uraloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2025 yılı bütçesi ile ilgili yapılan görüşmelerde, milletvekillerinin sorularını ve eleştirilerini yanıtladı. Açıklamaları sırasında, özellikle internet hızına yönelik yapılan eleştirileri gündeme getiren Uraloğlu, fiber altyapının bazı caddelere ve evlere kadar ulaştığını, bununla birlikte internet kullanıcılarının belirli hız paketlerine yönelik taleplerinin bulunduğunu vurguladı.
Aynı zamanda, uluslararası standartlara göre internet hizmetinde istenilen seviyede olunduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye’nin mevcut altyapısının daha yüksek kapasitede olmasına rağmen, yeterince talep olmadığını ve bu nedenle tam anlamıyla kullanılamadığını belirtti. Telekomünikasyon hizmetlerinin imtiyaz hakkı sürecinde daha fazla yatırım yapma zorunluluğuna vurgu yapan Uraloğlu, bu süreçte para yerine daha fazla yatırım şartı konulacağını ifade etti.
Avrupa Birliği’nin sosyal medya platformlarına yönelik sert düzenlemelerine de değinen Uraloğlu, kendisinin 58 yaşında bir babası olduğunun altını çizerken, sosyal medya üzerindeki denetimlerin önemine dikkat çekti. Herkesin sosyal medya platformlarında özgürce ifade edilebileceği fakat milli değerlere yönelik hakaretlere karşı sessiz kalınamayacağını söyledi. Uraloğlu, bu konuda sosyal medya platformlarına karşı daha özgürlükçü bir tutum sergileneceğini de dile getirdi.
Yatırım yöntemleri hakkında konuşan Uraloğlu, projeleri üç farklı yöntemle gerçekleştirdiklerini açıkladı: “Bir, kamu kaynağından, tamamen milli bütçeden yaparız. İki, dış kredi temin ederek yaparız. Üç, Kamu Özel İşbirliği ya da Yap İşlet Devlet projeleriyle yaparız.” ifadelerini kullanan Uraloğlu, Yap İşlet Devlet modelinin bir finansman ve yapım modeli olduğunu belirterek, bu modeli kullanacakları durumların incelendiğini vurguladı.
2023 itibarıyla, AK Parti hükümetleri döneminde yapımına devam eden Yap İşlet Devlet projeleri hakkında bilgi veren Uraloğlu, toplamda 51 milyar 585 milyon dolarlık yatırım yapıldığını, bu projelerin 4 sektörde 74 farklı projeyi kapsadığını açıkladı. Günümüzde bu projelerin değerinin 83 milyar 508 milyon dolara ulaştığını ifade eden Bakan, muhalefetin destek vermemesi durumunda bu projelerin daha fazla yapılamadığını üzüntüyle belirtti.
Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü‘nde verilen günlük 40 bin araç geçiş garantisi bulunduğuna ve şu anda 68 bini aşan günlük geçiş sayısının mevcut olduğunu açıkladı. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için geçiş ücretlerinin güncel oranlarını vererek, bu ücretlerin ne denli uygun olduğuna dikkat çekti. Marmaray ile günde 650 bin insanın taşındığını bildiren Uraloğlu, İstanbul’un trafiğini rahatlatma noktasında yaptıkları projelerin önemine de vurgu yaptı.
Salgın ve deprem gibi doğal olguların projeler üzerindeki etkilerine de değinen Uraloğlu, bu olguların iş süreçlerini etkilediğini ancak bu durumların bahane edilmediğinin altını çizdi. Yapım sürecindeki gecikmelere rağmen, verilen sözlerin arkasında duracaklarını ve kesinlikle bu taahhütlerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
İstanbul’a yüklenecek yeni projelerle ilgili de konuşan Uraloğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci‘de İstanbul’a yakışacak projelerin hayata geçirileceğini belirtirken, bu projelerin ülkenin rantı için yapılacağını ve kimseye peşkeş