1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yerlikaya açıkladı: Terörist etkisiz hale getirildi!

Bakan Yerlikaya açıkladı: Terörist etkisiz hale getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yapan Bakan Yerlikaya, Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-40” Operasyonu’nda GRİ Kategoride yer alan 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Etkisiz hale getirilen teröristin İçişleri Bakanlığı terörden arananlar listesinde GRİ kategoride yer alan Sofi (K)adlı Mehmet Yıldırım olduğu ve 8 güvenlik görevlisi ile 15 sivil vatandaşın şehit edildiği, 8 güvenlik görevlisi ile 10 sivil vatandaşın yaralandığı 6 ayrı eylemin faillerinden biri olduğu tespit edildi.

Operasyon, Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Jandarma komando timleri ve güvenlik korucularıyla terörist arasında çatışma yaşandı ve bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi.

Çatışmada kahraman Jandarma Üsteğmen yaralandı ancak sağlık durumu iyi.

Terörist Sofi (K) Mehmet Yıldırım’ın 22 Haziran 2022 tarihinde Diyarbakır ilinin Lice ilçesi kırsalında icra edilen operasyon sırasında gerçekleşen olaylardan sorumlu olduğu belirlendi. Bu olaylar arasında 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı eylem de bulunuyor.

Operasyonu başarıyla gerçekleştiren MİT Mensupları, kahraman Jandarmalar ve güvenlik korucuları tebrik edilirken, terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yerlikaya açıkladı: Terörist etkisiz hale getirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin