1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yerlikaya: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde yeni akademik yıl başladı

Bakan Yerlikaya: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde yeni akademik yıl başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’ndaki 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu. 2016 yılında kurulan söz konusu akademiden bugüne kadar 34 bin 775 öğrencinin mezun olduğunu belirten Yerlikaya, akademide şu an 7 bin 208 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Yerlikaya, öğrencilere hitaben, “Bu akademiye büyük bir milli bilinç ve şuurla geldiniz ve eğitimlerinizi büyük bir başarı ve fedakarlıkla taçlandırarak milletimizin huzuru, vatanımızın güvenliği için cansiparane çalışan, bu uğurda şehitler ve gaziler veren Jandarma Genel Komutanlığımız ile Sahil Güvenlik Komutanlığımıza katılacaksınız, şanlı üniformanızı giyeceksiniz. Devletimize ve milletimize sadakatten, hukuka ve demokrasiye bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız.” şeklinde konuştu.

“JANDARMA KANUN ORDUSUDUR, TOPLUMSAL HUZURUN TEMİNATIDIR”

Jandarma denildiğinde akla, emniyet, asayiş, huzur, sükun, disiplin, dirlik ve düzenin geldiğini belirten Yerlikaya, jandarmanın toplumsal huzurun teminatı olduğunu belirtti. Yerlikaya, Jandarma Teşkilatının mülki ve adli görevlerinde genel kolluk gücü olarak sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, Sahil Güvenlik Komutanlığı subay ve astsubay adayı öğrencilere hitaben, denizlerdeki güvenlik hizmetlerini yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığının önemine değindi. Yerlikaya, öğrencilere, Ege Denizi’nde insanlara yardım eden, denizlerde huzursuzluğa karşı mücadele eden kahramanlar olduklarını belirtti.

Güvenliğin tarih boyunca önemli bir gereksinim olduğunu belirten Yerlikaya, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin güvenliği sağlama ve ülkeyi tehditlere karşı koruma konusunda önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Yerlikaya, kolluğun suç önlemede ve suçla mücadelede önemli bir rol oynadığını belirterek, eğitimlerinin bu yönde şekilleneceğini dile getirdi.

“TÜRKİYE YÜZYILI’NI HUZURUN YÜZYILI YAPACAĞIZ”

Bakan Yerlikaya, emniyet ve asayişin sağlanmasında bilimsel yaklaşımın ve eğitimin önemine vurgu yaparak, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin bu dönüşümde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Yerlikaya, Türkiye Yüzyılı’nı huzurun yüzyılı yapmak adına gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı ve Akademi Başkanı Tümgeneral Şakir Uslu da konuşmalarında akademinin önemine ve Türkiye’nin güvenliği için üstlendiği misyonlara değindiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yerlikaya: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde yeni akademik yıl başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin