1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütü Çökertildi!

Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütü Çökertildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yerlikaya, Adana merkezli 4 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “KUYU-17” operasyonlarında Ahmet Kurt liderliğindeki organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Operasyonlar kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı.

Bakan, organize suç örgütlerini her ne olursa olsun çökerteceklerini ve adalete teslim edeceklerini belirterek, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Adana merkezli İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da faaliyet gösteren organize suç örgütünün – Nitelikli Yağma, – Mala Zarar Verme, – Kasten Yaralama, Silahla Tehdit ve – 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edildi. Örgütün, sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır/taşınmaz mallarına el koyduğu, tehdit ve şiddet uyguladığı, malları zorla başkasının üzerine geçirdiği ve bundan komisyon aldığı belirlendi.

Operasyonlar sonucunda, av tüfekleri, alacak verecek defterleri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiğine dair zorla doldurtulmuş dilekçeler ele geçirildi.

Bakan, Adana Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlara katılan Jandarma birimlerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin