1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yumaklı ile Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov, Tarım İşbirliğini Güçlendirdi

Bakan Yumaklı ile Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov, Tarım İşbirliğini Güçlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Ahmet Karadağ, Azerbaycan Tarım Bakanı Orhan Demir ve beraberlerindeki heyet bakanlıkta buluştu. Karadağ, bugün gerçekleşen Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı’nın önemli bir adım olduğunu belirterek, “İki ülke arasındaki tarımsal ticaretin artarak devam ettiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Son 10 yılda yapılan analizlere göre, tarımsal ticaret hacmimiz yüzde 87 oranında artmıştır. Bu ivmenin devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Azerbaycan Tarım Bakanı Orhan Demir de Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin güçlü bir temele dayandığını belirterek, tarım alanındaki iş birliğinin her geçen gün ileriye gittiğini ifade etti. Türkiye’nin şap hastalığıyla mücadele gibi konularda Azerbaycan’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Demir, bugün imzalanan Tarımsal Ar-Ge Alanında İşbirliği Niyet Beyanı’nın ülkesi için önemli olduğunu söyledi. Azerbaycan’da tarım eğitimi almış uzmanların Türkiye’de deneyimlerini geliştirme fırsatından memnun olacaklarını belirten Demir, planladıkları toplulaştırma projelerinde Türkiye’den bilgi almak istediklerini vurguladı.

Bakan Karadağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşmaların yanı sıra bundan sonra yapılacakların da planlandığı eylem planının önemine vurgu yaptı. Araştırma geliştirme faaliyetleri, bitkisel ve hayvansal üretim, tarımsal ürün sigortaları, toplulaştırma ve sulama gibi konularda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacaklarını belirten Karadağ, Tarım Yürütme Komiteleri ve eylem planının kurumsal takibinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Azerbaycan’ın COP29 toplantısına ev sahipliği yapacak olmasını değerlendiren Karadağ, Azerbaycan’ı bu önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı tebrik etti. COP sürecinde su verimliliği, biyoçeşitlilik ve diğer konularda katkı sağlayacaklarını belirten Karadağ, Azerbaycan’da gerçekleşecek COP toplantılarının önemli sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yumaklı ile Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov, Tarım İşbirliğini Güçlendirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin