1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yumaklı, Tokat’ta Teşkilatı Topladı!

Bakan Yumaklı, Tokat’ta Teşkilatı Topladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Tokat İl Başkanlığı ziyaretinde bulunan ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen isim, daha sonra Pazar ilçesine bağlı Çayköy’de bir bağda kadınlarla üzüm hasadı yaptı. Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Tokat’ta asma yaprağının dünya çapında ünlü bir ürün olduğunu belirtti.

Biyolojik mücadeleyle ilgili bir proje hakkında bilgi veren sözcü, proje çalışmalarının Tokat genelinde yaygınlaştırılma sürecinde olduğunu söyledi. Zirai ilaç kullanımıyla ilgili yapılan analizlerin pestisit kalıntısını kontrol ettiğini ve eğer bulunursa imha edildiğini açıkladı. Ayrıca, kimyasal ilaç kullanımını azaltmak amacıyla biyoteknik mücadele desteğinin miktarlarının artırıldığını duyurdu.

Tokat’ta asma yaprağında biyolojik mücadele projesinin kapasitesini artıran isim, Pazar ilçesindeki bağlarda salkım güvesine karşı yapılan mücadelenin başarılı olduğunu belirtti. Üzüm ve asma yaprağında kalıntının önlenmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan isim, bilinçli üreticiler ve Tarım İl Müdürlüğü iş birliğini övdü.

Programda Bakan Yumaklı’ya Vali Abdullah Köklü, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Cüneyt Aldemir eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yumaklı, Tokat’ta Teşkilatı Topladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin