1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yumaklı’dan Sokak Hayvanlarıyla İlgili Önemli Açıklama!

Bakan Yumaklı’dan Sokak Hayvanlarıyla İlgili Önemli Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapanmadan önce görüşüleceğini ifade etti. Yumaklı, Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ve kendi bakanlığıyla işbirliği içinde çalışıldığını belirtti. Her kurumun sorumlulukları olduğunu vurgulayan Yumaklı, herkesin bu sorumluluklarını yerine getireceğini ve gerektiğinde yasal düzenlemelerin yapılacağını söyledi.

Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme konusuna ilişkin bir soru üzerine Yumaklı, düzenlemenin Meclis kapanmadan önce görüşüleceğini belirtti. Farklı bakanlıkların ve kurumların işbirliği içinde olduğunu ifade eden Yumaklı, herkesin sorumluluklarını yerine getireceğini ve gerekirse yasal düzenlemeler yapılacağını aktardı.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme konusunda Meclis takvimini bilmediğini söyleyen Yumaklı, bu yıl içerisinde düzenlemenin Meclis’te görüşülmesini beklediğini belirtti. Farklı bakanlıkların ve belediyelerin de sürece dahil olduğunu belirten Bakan, her bir kurumun belirli sorumlulukları olduğunu vurguladı. Yumaklı, yasal düzenlemelerin gerektiği durumlarda yapılacağını ve herkesin sorumluluklarını yerine getireceğini dile getirdi.

Kurbanlık hayvan sayısının yeterli olduğunu belirten Yumaklı, kurbanlık hayvanlarda herhangi bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarına yansıma potansiyeli olduğunu söyleyen Bakan, aldıkları önlemler ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla bu durumun önlendiğini aktardı. Yumaklı, kurbanlık hayvanlar konusunda herhangi bir sıkıntının olmayacağını ve vatandaşların huzurlu bir şekilde kurban ibadetlerini gerçekleştirebileceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yumaklı’dan Sokak Hayvanlarıyla İlgili Önemli Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin