1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakanlık İsrail’in UNIFIL Karargahına Saldırısını Kınadı

Bakanlık İsrail’in UNIFIL Karargahına Saldırısını Kınadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlık, UNIFIL karargahına yapılan saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “UNIFIL’e yönelik İsrail saldırısını kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da sivil halka karşı işlediği suçlar sonrasında BM güçlerini hedef almasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Uluslararası toplumun İsrail’in hukukun üstünlüğüne uymasını sağlama sorumluluğu olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin UNIFIL Deniz Görev Gücü’ne bir fırkateyn ve UNIFIL karargahına 5 personel ile katkı sağladığı ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası hukuk çerçevesindeki her türlü çabaya destek olmaya devam edeceği ifade edildi.

İsrail ordusunun UNIFIL’i hedef aldığı belirtildi. UNIFIL, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin hafif yaralandığını açıklamıştı.

UNIFIL’in yayınladığı yazılı açıklamada, Lübnan-İsrail sınırında devam eden gerginliğe dikkat çekilmişti. İsrail ordusunun Ras Nakura ve diğer bölgelere kara saldırısı düzenlediği ve Hizbullah militanlarıyla çatışmalara girdiği belirtilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakanlık İsrail’in UNIFIL Karargahına Saldırısını Kınadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin