1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Balık Fiyatları Uçtu! Av Yasağına Rağmen 220 TL’ye Çıktı

Balık Fiyatları Uçtu! Av Yasağına Rağmen 220 TL’ye Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Nisan itibariyle Çanakkale Boğazı ve uluslararası sularda gırgır ve troller için av yasağının başlamasıyla birlikte balık çeşitleri azaldı ve fiyatlar yükseldi. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, bu durumu değerlendirirken, özellikle istavrit balığının fiyatının yasağın ardından 220 TL’ye kadar çıktığını belirtti. Tunç, yasağın balık çeşitliliğini azalttığını fakat balıkların çıktığını, ancak fiyatların ve vatandaşların alım gücünün etkilendiğini söyledi.

Tunç’a göre, balık fiyatlarındaki artış devam edecek ve havaların balık akımını etkilemesiyle birlikte fiyatların biraz daha düşebileceğini belirtti. Öncesinde kilosu 90-120 TL arasında satılan balıkların fiyatlarının ikiye katlandığını ve bundan sonra bu sürecin devam edeceğini ifade etti. Sardalya balığının da fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken Tunç, tezgahların balıksız kalmayacağını ancak fiyatların etkileneceğini belirtti.

15 Nisan itibarıyla başlayan av yasağı nedeniyle Çanakkale’deki balık çeşitliliği azaldı ve fiyatlar arttı. Özellikle istavrit balığının fiyatı, yasağın ardından 220 TL’ye kadar çıktı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, bu durumu değerlendirirken, balıkların çıktığını ancak fiyatların ve vatandaşların alım gücünün etkilendiğini belirtti. Tunç, balık fiyatlarındaki artışın devam edeceğini ve hava koşullarının fiyatları etkileyebileceğini ifade etti.

Önceden 90-120 TL arasında satılan balıkların fiyatlarının ikiye katlandığını belirten Tunç, sardalya balığının da fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Balığın çıkmaması değil, fiyat artışlarının olması nedeniyle vatandaşların alım gücünün etkilendiğini vurgulayan Tunç, balıkların çıkmasına rağmen fiyatlara yansıdığını belirtti. Havaların balık akımını etkilemesiyle birlikte fiyatların biraz daha düşebileceğini söyleyen Tunç, bu sürecin devam edeceğini ifade etti.

Sonuç olarak, gırgır ve troller için 15 Nisan’da başlayan av yasağı, Çanakkale Boğazı’nda ve uluslararası sularda balık çeşitliliğini azalttı ve fiyatları artırdı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, bu durumu değerlendirirken, balıkların çıktığını ancak fiyatların ve vatandaşların alım gücünün etkilendiğini belirtti. Fiyatların artışının devam edeceğini ifade eden Tunç, havaların balık akımını etkilemesiyle birlikte fiyatların biraz daha düşebileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balık Fiyatları Uçtu! Av Yasağına Rağmen 220 TL’ye Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin