1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Balıkesir’de Öldürülen Üniversiteli Motokurye Ata Emre Akman Cinayetinde Baba ve Oğul Hakim Karşısında!

Balıkesir’de Öldürülen Üniversiteli Motokurye Ata Emre Akman Cinayetinde Baba ve Oğul Hakim Karşısında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’de motokurye olarak çalışan ve vahşice öldürülen üniversiteli genç Ata Emre Akman’ın cinayetiyle ilgili olarak sanıklar olan baba ve oğulları, ilk kez hakim karşısına çıktı. Akman’ın İstanbul’da yaşayan emekli albay baba Erol Akman ile annesi Zuhal Akman, avukatları ve destekçileri Balıkesir Adalet Sarayı önünde toplanarak adalet arayışında bulundular. Akman ailesinin avukatı olan Özden Başak, tutuklu sanıkların suçları hakkında açıklamalarda bulundu ve yaşanan trajik olayın ailenin üzerindeki etkisinden bahsetti.

Katilin yaşıyla ilgili tartışmalar devam ederken, savcılığın yaş tespiti konusunu mahkemeye bıraktığı belirtildi. Avukat Başak, sanıkların suçunu planladıklarını ve canavarca hislerle işlediklerini vurgulayarak, katilin 18 yaşından büyük olduğunu düşündüklerini belirtti. Mahkemenin önünde tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Başak, adaletin sağlanması için umutlu olduklarını dile getirdi.

Motokurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki, Akman ailesine destek için Balıkesir’e geldiklerini ve motokuryelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Çeki, geçen yıllarda motokurye çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarını paylaşarak, meslek mensuplarının haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Duruşma salonuna alındıktan sonra tutuklu sanıklar E.Ö. ve babası Orhan Ö’nün yargılanmasına başlandı. Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi olan Akman’ın 11 Mayıs’ta motokurye olarak çalışırken başından geçen olay detaylarına da değinildi. Akman, pizzayı teslim ettikten sonra bıçakla saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, katil zanlısı E.Ö’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, yaşının küçük olması nedeniyle hafifletici faktörler de dikkate alındı. Öte yandan Orhan Ö’nün de suça azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Bu acı dolu olayda, adaletin sağlanması için mahkemenin vereceği kararın önemli olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balıkesir’de Öldürülen Üniversiteli Motokurye Ata Emre Akman Cinayetinde Baba ve Oğul Hakim Karşısında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin