Antalya’da amatör balıkçılık yapan bir grup arkadaş, Kumluca ilçesi Mavikent açıklarında balık avına çıktı. Denize salınan oltaya yaklaşık 3 kiloluk bir balon balığı takıldı. Balon balığını kancadan kurtarıp denize geri salan balıkçı, şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştı. Yaralanan balığa, aynı türden diğer balon balıklarının saldırdığını görünce şoke oldu ve bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
Yaşadığı olayı anlatan balıkçı, 4 arkadaşın balığa çıktığını ve balık bulucunun çok sayıda balık olduğunu gösterdiğini belirtti. Tutulan balon balığının denize salındığında diğer balıkların saldırmasıyla karşılaştıklarını ifade eden balıkçı, 17 yıllık balıkçılık deneyiminde böyle bir durumu ilk defa gördüğünü söyledi. Balon balığının kendi cinsini yemesinin şaşırtıcı olduğunu belirten balıkçı, bu durumun diğer balık türleri için nasıl bir tehlike oluşturabileceğini merak ettiğini dile getirdi.
Görüntüleri yorumlayan bir üniversite öğretim üyesi, saldırgan balon balığının Lagocephalus Sceleratus türü olduğunu belirtti. Yaralı bir türün denize bıraktığında koku bıraktığını ve diğerlerinin de saldırdığını ifade eden öğretim üyesi, bu durumun balıkçılar için de risk oluşturabileceğine vurgu yaptı.
Aynı zamanda balıkçıların ağ veya misinalarında da zarara yol açabilecek bu tür davranışın dikkatle incelenmesi gerektiğini belirten uzman, balıkların birbirlerine saldırmalarının insanlar için nasıl bir tehlike oluşturabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
Balon balıklarının insanlardan korktuğunu belirten uzman, insanların bulunduğu alana yaklaşmadıklarını ve kaçtıklarını ifade etti. Küçük balon balıklarının zararsız olabileceğini ancak büyük bir balon balığının insanlara zarar verebileceğini belirten uzman, çeneleri ve dişlerinin keskin olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.