1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bankalara Olan Borçlar Artarak Vatandaşları Zorluyor, İcra Dosyaları Hızla Büyüyor!

Bankalara Olan Borçlar Artarak Vatandaşları Zorluyor, İcra Dosyaları Hızla Büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banka borçlarındaki artış endişe verici bir boyut kazandı. Bankalara olan toplam borcu giderek artan vatandaşlar, ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durumu kaygı verici olarak değerlendirerek, “Binlerce çocuk açlıkla mücadele ederken, ekonomik krizden zarar görenlerin faturasını halk ödemek zorunda kalıyor” dedi.

Ömer Fethi Gürer, bankalara olan borç miktarının 2024 yılının Ocak ayında 2 trilyon 689 milyar 608 milyon lira iken, Eylül ayında 3 trilyon 441 milyar 351 milyar liraya yükseldiğini belirtti. Aynı dönemde takibe alınan borç miktarı ise 43 milyar TL artış gösterdi.

Gürer, bankalardan alınan tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçlarının toplam borcun büyük bir kısmını oluşturduğunu aktardı. Bankalara olan toplam borcunun 1 trilyon 817 milyar TL’si tüketici kredilerinden, 1 trilyon 623 milyar TL’si ise bireysel kredi kartı borçlarından oluştuğunu ifade etti.

Ömer Fethi Gürer, vatandaşların bankalara olan borçlarının sürekli arttığını ve takibe alınan borç miktarının ise hızla yükseldiğini vurguladı. Banka borçlarındaki artış trendinin devam etmesi durumunda ekonomik sıkıntıların daha da derinleşebileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bankalara Olan Borçlar Artarak Vatandaşları Zorluyor, İcra Dosyaları Hızla Büyüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin