1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bartın Irmağı için “Çin Seddi” adı verilen duvara tepki yağıyor!

Bartın Irmağı için “Çin Seddi” adı verilen duvara tepki yağıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın Irmağı üzerinde gerçekleştirilen ıslah projesinin bir parçası olarak, halk arasında “Çin Seddi” olarak anılan betondan duvarın inşası başlatıldı. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada projeyi eleştirdi ve halkın tepkisini dile getirdi. Bankoğlu, projenin ıslah değil hapis projesi olduğunu belirterek, ırmağı duvarla çevrelemenin beton meraklısı bir zihniyetin ürünü olduğunu vurguladı.

Bankoğlu, Bartın Irmağı üzerinde gerçekleştirilen projeyi şu şekilde eleştirdi: “Bartın’da bir sabah uyandık ve Bartın duvarla bölünmeye başladı. Bartın Irmağı’nın ıslah projesi adı altında gerçekleştirilen bu proje için izin alınmamış. Kent merkezine 3 metrelik beton duvar ve üzerine cam korkuluk yapılacak ve halk ile ırmak arasına Çin Seddi örülecek. Proje sel ve taşkınları önlemek iddiasında olsa da, uzmanlar yeni baskın riskine dikkat çekiyor.”

Proje kapsamında gerçekleştirilen ihalenin pazarlık usulüyle yapıldığını belirten Bankoğlu, ihaleye kimlerin katıldığının ve firmaların ne teklif verdiğinin bilinmediğini ifade etti. Toplam maliyetinin 1 milyar lirayı bulması beklenen proje için henüz 2. etap hakkında net bir plan oluşturulmamıştır. Proje kapsamında Bartın merkezinde bulunan 1300 ağaç kesilerek, tartışmalara neden olmuştur. Bankoğlu, belediyenin projeye ilişkin tüm yükümlülükleri son seçimlerde kendilerine devredildiğini ve bu durumun skandal bir proje olduğunu belirtti.

Bartın Irmağı üzerinde gerçekleştirilen beton duvar projesi, halkın tepkilerini çekmeye devam ediyor. Projeyi eleştiren Aysu Bankoğlu, duvarın Bartın’ı ikiye böldüğünü ve halk ile ırmak arasına Çin Seddi örüldüğünü vurgulayarak, projeyle ilgili endişelerini dile getirdi. Bankoğlu, projenin sel ve taşkınları önlemek yerine yeni baskınlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Projenin maliyeti ve ihalesinin şeffaflığı konusundaki belirsizlikler de eleştirilerin odağında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bartın Irmağı için “Çin Seddi” adı verilen duvara tepki yağıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin