1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bartın’da Okullar Tatil! Dikkat, Sel ve Taşkın Uyarısı

Bartın’da Okullar Tatil! Dikkat, Sel ve Taşkın Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteorolojinin sarı kodla yağış uyarısında bulunduğu 21 il arasında bulunan Bartın’da okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu. Kentte yapılan uyarılarla, sel, su baskını ve taşkınlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından yapılan SMS ve basın duyurularıyla Bartın’da sağanak yağış uyarıları yapıldı. Şehirdeki belediye hoparlörleriyle de şiddetli yağış uyarıları yapılarak, vatandaşların sel, su baskını ve taşkınlara karşı dikkatli olmaları istendi. Anonslarda, vatandaşlara ırmak kenarları ve dere yataklarından uzak durmaları tavsiye edildi.

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, okulların 1 gün tatil edildiği belirtildi. Valilik açıklamasında, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelindeki olumsuz hava şartları nedeniyle 01.10.2024 Salı günü il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de 01.10.2024 tarihinde 1 gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Bartın’da beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde başladı. Yağışın zaman zaman şiddetlendiği ve yollarda su birikintileri oluştuğu gözlendi. Vatandaşlar, şemsiyeleriyle kapalı alanlara doğru koşarken, belediye görevlileri ve güvenlik güçleri alarma geçti. Bartın Irmağı gece ve gündüz belirli aralıklarla kontrol edilerek su seviyesi ile ilgili bilgiler ilgili birimlere iletiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan sarı kodlu yağış uyarısında, Bartın’ın yanı sıra Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illerinin de etkilendiği bilgisi verildi. Yağışların salı günü gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bartın’da Okullar Tatil! Dikkat, Sel ve Taşkın Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin