1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başbakan Kurti, Türkiye Ziyaretinde İşbirliği Vurgusu Yaptı

Başbakan Kurti, Türkiye Ziyaretinde İşbirliği Vurgusu Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Kurti, Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı ile bir dizi önemli siyasi ve resmi görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. İstanbul’a geçmeden önce yapılan bu temasların odak noktasının ekonomik işbirliği ve ticari ilişkiler olduğunu söyledi. Pazartesi günü iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelerek, Türkiye’den daha fazla yatırım görmeyi arzuladıklarını ve iki ülke arasında bir iş forumu düzenleneceğini duyurdu.

Kurti, Kosova ve Türkiye arasındaki tarihi, kültürel ve ailevi bağlara vurgu yaparak, bu ilişkilerin ekonomik alanda da faydaya dönüşmesini istediklerini ifade etti. Güvenlik ve savunma alanında işbirliğinin devam ettiğini vurgulayarak, Kosova’nın Türkiye’den askeri teçhizat satın aldığını ve askerlerinin eğitimi için Türkiye’ye gittiğini belirtti.

Sırbistan-Kosova sınırındaki gerilime değinen Kurti, Belgrad’ın bölgedeki istikrarı bozma çabalarına dikkat çekti. Rusya’nın Sırbistan ile yakınlaşmasının Kosova’nın güvenlik endişelerini artırdığını dile getirdi. Kosova’nın NATO üyeliği konusundaki kararlılığını vurgulayarak, geçmişte yaşanan suçların inkarının bölgede büyük bir gerilim yarattığını belirtti.

Kurti, Kosova’nın güvenliği için NATO üyeliğinin önemine vurgu yaparak, savunma harcamalarında NATO kriterlerini karşıladıklarını ve NATO’dan daha fazla destek beklediklerini belirtti. NATO’nun Kosova için ilerleme ve demokrasinin güvencesi olduğunu ifade ederek, Kosova’nın NATO Parlamenter Asamblesi’nde gözlemci üyelikten ortak üyeliğe geçtiğini ve tam üyelik ile ardından AB üyeliği hedeflediklerini tekrarladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başbakan Kurti, Türkiye Ziyaretinde İşbirliği Vurgusu Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin