1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Başbakan Modi, “Dünyanın Seçimlerimize Müdahale Etmeye Çabaladığını” Söyledi

Başbakan Modi, “Dünyanın Seçimlerimize Müdahale Etmeye Çabaladığını” Söyledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan, dünyanın en büyük seçimlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Ülkenin başbakanı Narendra Modi, seçimlerin üçüncü aşamasında oy kullanırken yabancı güçlerin seçimlere müdahale etme çabalarını eleştirdi. Seçim Komisyonu’na göre, ülkenin 11 eyaletinde 93 seçim bölgesinde 172,4 milyon seçmen sandık başına gidecek. Seçimde yarışan 1300’den fazla aday arasında Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah da yer alıyor.

Başbakan Modi, diğer ülkelerin Hindistan’ın seçimlerini etkilemeye çalıştığını iddia ederek, “Dünyanın seçimlerimizi yönlendirmeye çabaladığını görüyorum. Sadece fikir beyan etmiyorlar, seçimlerimizi yönlendirmeye çalışıyorlar ancak başarılı olamayacaklar” dedi. Modi ayrıca, Hindistan halkının başka ülkelerin etkisine girmeyeceğini vurgulayarak, muhalefetin iktidara gelemeden yok olacağını öne sürdü.

Seçim Komisyonu, seçimlerin ilk iki aşamasındaki düşük katılım oranına dikkat çekerek, katılımın artırılması için gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu. Ayrıca, iktidardaki BJP’nin Müslümanları negatif şekilde tasvir ettiği iddiaları üzerine, siyasi partilere seçim kampanyalarında sosyal medyanın etik ve sorumlu bir şekilde kullanılması konusunda talimat verdi.

Hindistan’da 19 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar devam edecek seçimlerde 969 milyon seçmen oy kullanma hakkına sahip. Başbakan Modi liderliğindeki BJP, muhalefet partileriyle oluşturduğu geniş koalisyon olan NDA ile yarışıyor. Seçim sonuçları, 4 Haziran’da açıklanacak.

Tarihi, coğrafi konumu ve nüfusuyla dikkat çeken Hindistan, demokrasisini güçlendirmek için sandık başına giden seçmenlerin tercihine saygı duyduğunu vurguluyor. Sonucun ülkenin geleceği üzerinde belirleyici olacağı bu seçimlerde Hindistan’ın siyasi ve ekonomik yönü büyük ölçüde şekillenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başbakan Modi, “Dünyanın Seçimlerimize Müdahale Etmeye Çabaladığını” Söyledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin