1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başıboş Köpek Faciası: Aileler İsyanında!

Başıboş Köpek Faciası: Aileler İsyanında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serik ilçesi Belek Mahallesi’nde 5 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen üzücü olayda, Mahra Melin isimli genç bir kız, başıboş köpeğin havlaması sonucu korkup kaçarken, İrfan Yayla’nın kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyon tarafından çarptı. Olayın ardından ağır yaralanan Pınar, 23 gün süren bir mücadeleden sonra hayatını kaybetti. Bunun üzerine kızının babası Murat Pınar, Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği’ni kurdu. Pınar, sokak hayvanlarının tehlikelerinden daha fazla insanın etkileneceğini belirtti.

Pınar, Türkiye’de 4 milyon kayıtlı ve bilinen bir o kadar da kayıtsız dolaşan başıboş hayvan olduğunu dile getirdi. Kızını kaybettikten sonra acı içinde olduğunu vurgulayan baba, derneğe sokak hayvanlarından zarar gören mağdurların başvurduğunu ve destek aradıklarını açıkladı. Pınar, özellikle çocuklar ve yaşlıların sokak köpeklerinden zarar gördüğünü belirterek, bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Ailelerin sokaklara tek başına çocuklarını göndermediğini, birlikte çıktıklarında dahi yanlarında mutlaka sopa taşıdıklarını söyleyen Pınar, devletin bu konuda çözüm arayışında olduğunu ve kısırlaştırmanın önemli olduğunu savundu. Ayrıca 4 milyon köpeğin kısırlaştırılmasının önemli olduğunu ve bununla birlikte sokakta yaşanan insan travmalarının azalacağına inandığını söyledi. Almanya’da yaşayan başka bir çocuğun gönderdiği destek mesajını kızının kabri önünde saklayan Pınar, kızının ölümüyle başka çocukların zarar görmemesi için mücadelesine devam edeceğini belirtti.

Sonuç olarak, Mahra Melin’in trajik ölümü üzerine ailesi tarafından kurulan dernek, sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmayı ve çözüm yolları aramayı amaçlamaktadır. Baba Murat Pınar, kızının ölümüyle başlayan bu mücadelesini sürdürmekte ve çocukların güvenliği için önlemler alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Devletin yapacağı yasal düzenlemelere destek veren Pınar, sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının uzun vadede insanların güvenliğini sağlayabileceğine inanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başıboş Köpek Faciası: Aileler İsyanında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin