1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı ile Gerçekleştirdiği Ortak Basın Toplantısında İlişkileri Değerlendirdi ve İsrail’e Sert Tepki Gösterdi

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı ile Gerçekleştirdiği Ortak Basın Toplantısında İlişkileri Değerlendirdi ve İsrail’e Sert Tepki Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde düzenledikleri ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in nisan ayında Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, bugün de Sayın Şansölye’yi ve heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkiye ile Almanya arasında NATO müttefikleri olarak güçlü ilişkiler olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu ilişkilerin lokomotifinin beşeri bağlar ve ortak menfaatler olduğunu söyledi.

Erdoğan, Almanya’da yaşayan 3.5 milyon Türk vatandaşının yanı sıra Türkiye’yi her yıl 6 milyon Alman turistin ziyaret ettiğine dikkat çekti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 50 milyar dolara ulaştığını ancak hedeflerinin 60 milyar dolara ulaşmak olduğunu belirtti. Savunma sanayi alanındaki işbirliğine de değinen Erdoğan, Almanya’daki Türk toplumunun önemine vurgu yaparak İslam karşıtı ve aşırı sağcı akımlara karşı ortak mücadele vereceklerini söyledi. Ayrıca bölgesel ve küresel meselelerde de görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarına karşı durulmazsa bölge huzur bulamaz açıklamasında bulunan Erdoğan, Filistin ve Lübnan’daki saldırıların insanlık dramına sebep olduğunu belirtti. Türkiye olarak İsrail’in soykırım politikalarına karşı uluslararası toplumun baskı kurmasını ve insani yardımların ulaştırılmasını talep ettiklerini söyledi. Almanya Başbakanı Scholz’a teşekkürlerini sunan Erdoğan, toplantının verimli geçmesini temenni etti.

Gazze’deki soykırımı eleştiren Erdoğan, 50 binin üzerinde insanın öldüğü bu dramın uluslararası alandaki etkilerine dikkat çekti. İsrail’in saldırgan politikalarına destek veren ülkelere karşı da tepkisini dile getiren Erdoğan, İsrail’in bölgedeki yayılmacı politikalarını eleştirdi. Suriye’den gelen mülteciler konusunda Türkiye’nin kapısının her zaman açık olduğunu belirten Erdoğan, onlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

İslam karşıtı ve terör örgütleriyle mücadele konularına da değinen Erdoğan, Almanya ile birlikte bu terör örgütlerine karşı ortak bir tavır alacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail’in bölgedeki saldırganlığına karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Türkiye’nin bölgeye insani yardımlarda bulunmaya devam edeceğini dile getiren Erdoğan, Lübnan’daki Türkmenlere yönelik de desteğin süreceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı ile Gerçekleştirdiği Ortak Basın Toplantısında İlişkileri Değerlendirdi ve İsrail’e Sert Tepki Gösterdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin