1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan BM Geleceğin Zirvesi Küresel Çağrı’ya Güçlü Mesaj Gönderdi: “Barış İçin Uluslararası Dayanışma Şart!”

Başkan Erdoğan BM Geleceğin Zirvesi Küresel Çağrı’ya Güçlü Mesaj Gönderdi: “Barış İçin Uluslararası Dayanışma Şart!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ‘BM Geleceğin Zirvesi Küresel Çağrı’ adlı çevrim içi etkinliğe video mesaj gönderdi. Zirveyi geleceğin fırsat penceresi olarak gördüğünü belirtti. İnsanlığı etkileyen tehditlere karşı uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi, barışçıl güvenli ve adil bir sistemin kurulmasını amaçlayan bu zirvenin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, çatışmalar, zulüm, açlık ve yoksulluğun ortasında nadir bir fırsat penceresi olarak gördüğü bu zirveye katılacak diğer liderlere çağrıda bulundu.

Erdoğan ayrıca konuşmasında, İsrail’in işgal politikalarına karşı uluslararası toplumun daha güçlü bir ses çıkarması gerektiğini belirtti. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği gibi sorunların dünya genelinde arttığını ve bunların şiddetini artırdığını dile getirdi. Gazze’de yaşanan acı tabloya da değinen Erdoğan, 11 aydır süren çatışmalar sonucu Gazze’nin neredeyse tamamen yerle bir edildiğini ve binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini üzülerek ifade etti.

İsrail’in işgal politikalarına karşı seslerin daha gür çıkması gerektiğini belirten Erdoğan, çocukların bombaların altında can verdiği bir dünyada hiç kimsenin güvende olamayacağını vurguladı. Türkiye olarak, zulme karşı ve mazlumun yanında durmaya devam edeceklerini ve bu insani duruşlarından geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Ayrıca, daha adil ve kapsayıcı bir küresel yönetişim mimarisi oluşturmanın önemine değinen Erdoğan, refah seviyesi yüksek ülkelerin yanı sıra kalkınma çabası içinde olan toplumların da temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Yeşil dönüşümü ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen bir düzenin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Nefret söylemlerine, ırkçılığa ve aşırı sağ akımlara karşı demokrasileri korumanın önemine de değinen Erdoğan, dünya liderlerini adalet ve hakkaniyet temelinde bir araya gelmeye davet etti. Geleceğin zirvesinde dünyanın beşten büyük olduğu ilkesini merkeze alarak çok taraflı bir sistemi adalet ve hakkaniyet temelinde yeniden şekillendirmeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan BM Geleceğin Zirvesi Küresel Çağrı’ya Güçlü Mesaj Gönderdi: “Barış İçin Uluslararası Dayanışma Şart!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin