1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi’nden dönüşte açıklamalarda bulundu: Türkiye’nin BRICS üyelik başvurusu ve ekonomi gündemi ile ilgili önemli detaylar!

Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi’nden dönüşte açıklamalarda bulundu: Türkiye’nin BRICS üyelik başvurusu ve ekonomi gündemi ile ilgili önemli detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Erdoğan, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da BRICS Zirvesi’ne katıldıktan sonra dönüş yolunda uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’a, Türkiye’nin BRICS üyeliğiyle ilgili durumu ve zirveden çıkan sonuçlar soruldu. Erdoğan, Türkiye’nin BRICS ile iş birliğini ilerletmek istediğini ve bu platform içinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca, BRICS ülkeleriyle olan ilişkilerin Türkiye’nin ekonomik gücünü artırdığını vurguladı. Türkiye’nin BRICS ülkeleri ile dayanışma içinde kazan-kazan esasına dayalı ilişkiler kurmayı sürdüreceğini ifade etti.

BRICS Zirvesi’nde “alternatif finans sistemi” konusunun gündeme geldiğine dikkat çeken gazeteciler, Erdoğan’ın bu konudaki görüşlerini sordu. Erdoğan, mevcut finans sistemini yerli ve milli paralarla güçlendirmenin önemine değindi. Ayrıca, ABD Başkanı adayı Donald Trump’ın “Doları rezerv para birimi olmaktan çıkararak mallara yüzde 100 vergi getirme tehdidi” konusunda da görüşlerini paylaştı. Türkiye’nin milli paralarla ticaret politikasını desteklediğini ve uluslararası ticarette alternatif finans ve ödeme sistemlerinin önemli olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan, finans sektöründeki gelişmeleri Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Batı ülkeleri ile sürdürülebilir bir şekilde ele almayı sürdüreceğini vurguladı.

Başkan Erdoğan’ın Kazan Zirvesi’nden dönerken yaptığı açıklamalar, Türkiye’nin BRICS üyeliği ve alternatif finans sistemleri konularındaki tutumunu ortaya koydu. Türkiye’nin ekonomik ilişkilerini geliştirmek amacıyla BRICS ülkeleriyle iş birliğini sürdürmek istediğini ifade eden Erdoğan, yerli ve milli paralarla finansal bağımsızlığın önemine değindi. Ayrıca, uluslararası ticarette çeşitlilik ve esneklik sağlayacak alternatif finans ve ödeme sistemlerinin önemini vurgulayarak, Türkiye’nin bu alandaki politikalarını desteklediğini belirtti. Başkan Erdoğan, Türkiye’nin BRICS üyeliği ve finans sektöründeki gelişmeler konusunda uluslararası iş birliği içinde yoluna devam edeceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, BRICS Zirvesi’nden dönüşte açıklamalarda bulundu: Türkiye’nin BRICS üyelik başvurusu ve ekonomi gündemi ile ilgili önemli detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin