1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Başkan Erdoğan, Gençleri Koruma ve Üniversitelerin Sorumluluğunu Vurguladı

Başkan Erdoğan, Gençleri Koruma ve Üniversitelerin Sorumluluğunu Vurguladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Son günlerde ülkemizde yaşanan acı olaylar hakkında milletçe yüreklerimizin sızladığını ifade etti. Eskişehir’deki cami avlusundaki saldırı, İstanbul’da polis memurunun şehit edilmesi ve vahşi bir cinayetle genç kızların hayatını kaybetmesi gibi olaylara değindi. Bu tür olaylarda gençlerin hem mağdur hem de fail konumunda olduğunu belirtti. Toplum ve devlet olarak bu tür sorunlarla baş etmenin önemli olduğunu vurguladı ve batılı ülkelerin benzer sıkıntılarla karşılaştığını hatırlattı.

Başkan Erdoğan, gençlerin modern popüler kültürün olumsuz etkilerine maruz kalmasını engellemenin önemli olduğunu belirtti. Gençlerin milli ve manevi değerlerimizle yetiştirilmesi gerektiğine inandığını dile getirdi. Üniversitelerin gençlere daha fazla destek olmaları ve gençlerin milli kimliklerini inşa etmelerine yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti. Terör, uyuşturucu ve suç çeteleri gibi olumsuz unsurlarla mücadele etmek için kararlı adımların atılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Başkan Erdoğan’ın Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Bakanı Gurbangulu Berdimuhammedov ile yaptığı telefon görüşmesine de değinildi. Ödül alan akademisyenlerin isimleri ve aldıkları ödüller sıralandı. Güzel sanatlar, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık ve spor bilimleri, dijital dönüşüm ve toplumsal sorumluluk gibi farklı kategorilerde ödül sahipleri belirtildi.

Batı ülkelerinin ülkemize özgürlük dersi vermeye kalkıştığı fakat Gazze soykırımı konusunda sessiz kaldığı ve olaylara müdahale etmediği ifade edildi. Başkan Erdoğan’ın Ayasofya Fotoğrafları Sergisi’ni ziyaret ettiği ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılması sonrasında gerçekleşen etkinliklere de değinildi. Son olarak, Türk üniversitelerinin teknoloji ve bilim alanındaki başarılarına vurgu yapılarak, gençlerin üniversitelerle birlikte bu alanda daha da ileriye gitmelerinin önemi aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Gençleri Koruma ve Üniversitelerin Sorumluluğunu Vurguladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin