1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan: “İsrail, Siyonist bir terör örgütüdür” dedi, tepkiler dinmedi

Başkan Erdoğan: “İsrail, Siyonist bir terör örgütüdür” dedi, tepkiler dinmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, son dakika haberleri doğrultusunda yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde Masum insanların ölümüne neden olan ve şimdi gözünü Lübnan’a çeviren İsrail’in saldırılarına sert tepki gösterdi. Bölgesel çatışma riskinin arttığını ve savaşın diğer ülkelere yayılma tehlikesine işaret eden Erdoğan, hükümet olarak tedbirleri en iyi şekilde aldıklarını belirtti.

Erdoğan, İsrail’in terör örgütü olduğunu vurgulayarak, Netanyahu’nun yanı sıra İsrail’in ham hayaller içinde tehlikeli maceralara atıldığını söyledi. Siyonist bir terör örgütü olan İsrail’in vadedilmiş topraklar meselesinin hüsranla sonuçlanacağını belirten Erdoğan, hem içeride hem de dışarıda var olan zorluklara karşı mücadele edildiğini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaşlar ve sorunların yanı sıra Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine de değinerek AFAD, Kızılay ve TİKA’nın hemen harekete geçtiğini ve yardımları ulaştırdığını belirtti. Erdoğan, Bosnalı kardeşlerin yalnız bırakılmayacağını ve yardımlara devam edileceğini söyledi.

Başkan Erdoğan, geçmişte yaşanan 6-8 Ekim olaylarının üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, terör ve şiddetin asla kabul edilemeyeceğini belirtti. 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybedenlerin hala unutulmadığını ve tüm sorumluların cezasını çektiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin dış politikasında daima barış ve kardeşlikten yana olduğunu vurgulayarak, bölgede yaşanan gerilimi yakından takip ettiklerini ve tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. İsrail’in saldırgan politikalarının sonucunda bölgesel çatışma riskinin arttığını belirten Erdoğan, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Erdoğan, kadın hakları konusunda da önemli adımlar atıldığını ve kadınların ekonomik ve sosyal statülerinin güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kadına yönelik şiddetin en önemli sebeplerinden birinin alkol bağımlılığı olduğunu ifade eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadına yönelik şiddet konusunda duyarlı olmaya çağırarak, rakı reklamlarından vazgeçmeye çağırdı.

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklara karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etmek gerektiğini vurgulayarak, ülkenin sorunlarını çözmek ve ekonomiyi, demokrasiyi güçlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan: “İsrail, Siyonist bir terör örgütüdür” dedi, tepkiler dinmedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin