1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan, Kuveyt Emiri es-Sabah’ı Devlet Nişanı ile Karşıladı ve 6 Anlaşma İmzalandı

Başkan Erdoğan, Kuveyt Emiri es-Sabah’ı Devlet Nişanı ile Karşıladı ve 6 Anlaşma İmzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ı resmi törenle karşıladı. Es-Sabah’ın makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Başkan Erdoğan, es-Sabah’ı külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve es-Sabah’ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Kuveyt Emiri es-Sabah, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı “Merhaba asker” diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, gerçekleştirdikleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Devlet Nişanı tevcih ve anlaşma imza törenine katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından es-Sabah’a Devlet Nişanı tevcih edildi. Tören sonrası iki ülke arasında çeşitli alanlarda önemli iş birliklerini içeren anlaşmaların imza törenine geçildi. Erdoğan ve es-Sabah’ın huzurunda 6 anlaşma imzalandı. İmza altına alınan anlaşmalar arasında, yatırım tanıtım faaliyetlerinde işbirliği, serbest bölgeler alanında işbirliği, konut refahı ve altyapısı alanında işbirliği, afet ve acil durum yönetimi alanında işbirliği, Devletten Devlete Savunma Sanayii Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Uygulama Protokolü ve Ortak Stratejik Diyalog kurulması gibi konular yer aldı.

Bu ziyaret, 16 Aralık 2023’te göreve başlayan Kuveyt Emiri Sabah’ın Arap dünyası haricinde ilk yurt dışı resmi ziyareti olarak kayıtlara geçti. Es-Sabah’ın bu ziyareti, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve iş birliklerinin artmasına olanak sağlayacak nitelikteydi. Törende imzalanan anlaşmaların her iki ülkenin ekonomik ve sosyal alanlardaki iş birliğini daha da ileriye taşıması beklenmektedir. Başkan Erdoğan ve Kuveyt Emiri es-Sabah’ın karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri bu ziyaret, Türkiye-Kuveyt ilişkilerinin daha da sağlam temellere oturmasına katkı sağlamıştır. İki ülke arasında imzalanan anlaşmaların hayata geçirilmesi, her iki ülkenin de ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sunacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Kuveyt Emiri es-Sabah’ı Devlet Nişanı ile Karşıladı ve 6 Anlaşma İmzalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin