1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı!

Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformundan Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ile Türk Devletleri İş Birliği Günü’nü kutladı. Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, “Küresel sınamalarla mücadelemizde en önemli gücümüz olan Türk Devletleri Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü ile Türk Devletleri İş Birliği Günü’nü tebrik ediyorum. Uluslararası sistemin yeni sinerji merkezi olan teşkilatımızı güçlendirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın paylaşımında, Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, ve Özbekistan bayraklarının yanı sıra gözlemci üye devletler Türkmenistan, Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayrakları da yer aldı. Türk Devletleri Teşkilatı, Türk dünyasının birliğini ve dayanışmasını güçlendirmeye yönelik bir platform olarak önemli bir rol oynamaktadır.

Türk Devletleri Teşkilatı, 2009 yılında Kazakistan’ın başkenti Nur-Sultan’da kurulmuştur. Başlangıçta Türk Konseyi adıyla kurulan teşkilat, Türk devletleri arasında iş birliğini ve koordinasyonu teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Teşkilatı, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan oluşan beş üye ülke ile Gözlemci üye devletlerden Macaristan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunmaktadır.

Türk Devletleri Teşkilatı, üye ve gözlemci üye devletler arasında kültürel, ekonomik ve siyasi iş birliğini teşvik etmektedir. Teşkilat bünyesinde gerçekleştirilen zirve ve toplantılar, üye ülkelerin ortak çıkarlarını korumak ve bölgesel konularda iş birliğini artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Teşkilatın faaliyetleri arasında ekonomik projeler, eğitim ve kültürel etkinlikler, siyasi diyalog ve ortak askeri tatbikatlar yer almaktadır.

Türk Devletleri Teşkilatı, Türk dünyasının birliğini ve dayanışmasını güçlendirmenin yanı sıra, uluslararası alanda Türk devletlerinin sesini daha etkili bir şekilde duyurabilmelerine de olanak tanımaktadır. Teşkilat, Türk devletleri arasında güven ve iş birliğini artırarak bölgesel istikrarın ve refahın sağlanmasına katkıda bulunmaktadır.

Başkan Erdoğan’ın paylaşımı, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü ve iş birliği günü dolayısıyla duyulan gururu ve dayanışmayı yansıtmaktadır. Türk dünyasının ortak tarihi, kültürel ve siyasi değerleri etrafında birleşen devletler, Teşkilat aracılığıyla daha güçlü bir şekilde bir araya gelerek ortak hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin