1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Başkan Erdoğan, Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda Su Ürünleri Av Sezonunu Açtı – İşte Detaylar!

Başkan Erdoğan, Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda Su Ürünleri Av Sezonunu Açtı – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açılışına katıldı. Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen “2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı” programında konuşan Başkan Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu sezonu da “Vira bismillah” diyerek açtıklarını belirtti. Balıkçılığın sabır, inanç ve mesai gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayan Erdoğan, balıkçılara bereketli ve başarılı bir sezon dileyerek desteklerini şu şekilde açıkladı:

Balıkçıların yanında olduklarını her fırsatta gösterdiklerini belirten Başkan Erdoğan, balıkçılara 23 milyar lira ÖTV indirimli yakıt desteği, 16 milyar lira yetiştiricilik desteği, 561 milyon lira küçük ölçekli balıkçılık desteği olmak üzere toplamda 45 milyar lira doğrudan nakdi destek sağladıklarını ifade etti. Ayrıca sektörün finansman ihtiyacını karşılamak için 35 milyar lira Hazine destekli kredi sağladıklarını belirten Erdoğan, balık stoklarının artırılması için denizlerde ve iç sularda balıklandırma faaliyetlerine başladıklarını dile getirdi.

Erdoğan, balıkçıların emeği ve destekler sayesinde su ürünlerinin rekortmen sektör olduğunu vurgulayarak 2023-2024 sezonunda 1 milyon tonun üzerinde üretim gerçekleştirdiklerini ve ihracatta da 1,7 milyar dolarlık kazanç elde ettiklerini belirtti. Ancak sürdürülebilir balıkçılık için denizlerin korunması gerektiğini vurgulayarak, ülkenin denizlerinin ve su ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Uluslararası sularda da balıkçılığı geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Erdoğan, balıkçılara hassas davranmaları ve avlanma kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Erdoğan, yurt dışında da balıkçılık faaliyetlerini artıracaklarını ve uluslararası denizlerde de haklarını korumak için mücadele verdiklerini dile getirdi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığının sürdürülebilir balıkçılık için gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirterek, gelecek dönemde daha fazla yatırım yapacaklarını ifade etti. Programda, Halk oyunları gösterisi, dua ve balıkların denize bırakılmasıyla devam ederken, Başkan Erdoğan ve beraberindekiler balıkçı teknesine binerek balıkçılarla sohbet ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan, Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda Su Ürünleri Av Sezonunu Açtı – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin