1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan’ın Mesajı: “Erzurum Kongresi ve Hatay’ın Ana Vatanla Bütünleşmesi”

Başkan Erdoğan’ın Mesajı: “Erzurum Kongresi ve Hatay’ın Ana Vatanla Bütünleşmesi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz tarihinde gerçekleşen Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü için bir mesaj yayınladı. Erdoğan, milli mücadele yıllarında ortaya konan kararlılığın günümüzde de ilham verici olduğunu belirterek, ülkenin birlik ve beraberliğinden ödün vermeden daha güçlü hale gelmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı. Erzurum Kongresi’nin milletin kurtuluş azmi ve kararlılığıyla birleştiği ve geleceğin belirlendiği önemli dönemlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan’ın mesajında ayrıca, Türkiye’nin geçmişten günümüze kadar verdiği varoluş mücadelesinde ağır bedeller ödendiğine ve milletin Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve ardından Cumhuriyet’e kadar her devlet kurduğu süreçte büyük mücadeleler verildiğine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümünde devlet ve millet olarak aynı ilkeler etrafında bir araya gelindiğini ve hedefe doğru ilerlendiğini ifade etti. Kongrenin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm bağımsızlık mücadelesi kahramanlarını minnet ve saygıyla andığını belirtti ve tüm vatandaşları selamladı.

Diğer yandan, Hatay’ın Türkiye’ye katılmasının 85. yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mesaj daha yayınladı. Erdoğan, Hatay’ın farklı kültürleri ve dinleri barış içinde bir arada yaşatan ve kardeşlik ve hoşgörü merkezi olan kadim bir yer olduğunu belirtti. Hataylıların güçlü iradesiyle alınan bu bütünleşme kararının, milli birlik ve bütünlüğe değer kattığını ve ülkenin barışçı kimliğini öne çıkardığını dile getirdi.

Mesajında Hatay’a 6 Şubat’ta yaşanan depremi de hatırlatan Erdoğan, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Gazi Mustafa Kemal ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere milli dava için çaba harcayanları rahmetle andığını belirtti ve tüm Hataylıları selamladı. Bu mesajlarla, Türkiye’nin tarihi ve milli birlik bilincine olan vurgu güçlendirilmiş ve ülkenin geleceğe güvenle ilerlemesi için gereken birlik ve beraberlik vurgusu yapılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Erdoğan’ın Mesajı: “Erzurum Kongresi ve Hatay’ın Ana Vatanla Bütünleşmesi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin