1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Başkan Gürkan’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı: “Basın, Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Gücüdür”

Başkan Gürkan’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı: “Basın, Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Gücüdür”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Gürkan, basının demokratik hayatın önemli bir unsuru olduğunu vurgulayarak, basın mensuplarının mesleki sorumluluklarını yerine getirme gayretini ve özverisini takdir etti. Meşrutiyetin ilanı ile birlikte sansürsüz yayıncılığın başladığı 24 Temmuz’un her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını belirtti. Gürkan, özgür ve tarafsız basının demokrasinin göstergesi olduğunu ifade ederek, basının halkı doğru bilgilendirme ve demokratik toplumun gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

Son yıllarda teknolojik gelişmelerin etkisiyle ortaya çıkan yeni medya mecralarının gazetecilere sunduğu imkanların meslek ilkelerine bağlı olarak kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Gürkan, hakkaniyet sahibi basın mensuplarının ülkenin barış ve güvenliği için milletin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak doğru bilgilendirme sorumluluğunu yerine getireceklerine inancını dile getirdi. Gürkan, gece gündüz demeden halkı doğru bilgilendirmek için çalışan tüm gazetecileri kutlayarak, hayatını kaybeden gazetecilere Allah’tan rahmet diledi.

AK Parti İl Başkanı Gürkan’ın mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu vurgulanırken, basın mensuplarının mesleki sorumluluklarına dikkat çekildi. 24 Temmuz’un Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmasının meşrutiyetle başlayan sansürsüz yayıncılığın simgesi olduğu belirtilirken, özgür ve tarafsız basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğuna vurgu yapıldı. Teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan yeni medya mecralarının gazetecilik mesleğine sunduğu imkanların meslek ilkelerine uygun olarak kullanılması gerektiği üzerinde duruldu.

Başkan Gürkan, hakkaniyet sahibi basın mensuplarının ülkenin güvenliği ve demokrasisinin güçlenmesine katkı sağlayacaklarına inandığını dile getirdi. Mesajının sonunda, gece gündüz demeden halkı doğru bilgilendirmek için büyük özveri ile çalışan gazetecileri kutlayarak, hayatını kaybeden gazetecilere de rahmet diledi. Objektif haberciliğin önemine vurgu yapılarak, basın mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılar dileğinde bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Gürkan’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı: “Basın, Demokratik Hayatın Vazgeçilmez Gücüdür”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin