1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Başkan Vahap Seçer’den Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Çarpıcı Açıklamalar

Başkan Vahap Seçer’den Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Çarpıcı Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı Mayıs ayında gerçekleşen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1. Birleşimi, Başkan Vahap Seçer yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda imar planları konuşuldu ve Seçer, geçmiş 5 yıl içerisinde önemli planlar yapıldığını belirtti. Ancak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde yaşanan gecikmeler nedeniyle projelerin uygulanamadığını ifade etti. Akdeniz ilçesinin durumu ele alınırken, adaletin her alanda sağlanması gerektiği vurgulandı. Seçer, 5 yıl boyunca herkese eşit hizmet götürüldüğünü ancak bazı durumlarda pozitif ayrımcılık yapılabileceğini belirtti.

Seçer, ilçelerde uzun süredir beklenen hizmetlerin vatandaşlara ulaştırıldığını ve Adaletli bir şekilde hizmet götürüldüğünü ifade etti. Ayrıca gençlerden gelen talepler üzerine sahilde ikinci bir okuma salonu planı yapıldığı ve bu projenin bürokratik engellerle karşılaştığı dile getirildi. Kent genelinde toplam 12 yeni nesil kütüphane bulunduğu da belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun değişmesi konusunda yapılan oylamada, yeni logo oy çokluğuyla kabul edildi. Seçer, logonun Mersin’in simgelerini ve renklerini temsil ettiğini ve bu değişimin gerekli olduğunu savundu. Kültür sanat etkinliklerine destek verilmesiyle ilgili alınan kararlar arasında derneklere maddi destek verilmesi de bulunuyordu. Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği ile diğer kuruluşlara yapılan yardımlar da oy çokluğu ile kabul edildi.

Mersin İdmanyurdu Meydanı ile Hilton Oteli arasında yapılması planlanan okuma salonu projesi ve MESKİ yatırımları için alınan kredi kararları da toplantıda ele alındı. Toplantıda Sağlıklı Kentler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği’ne yapılan seçimler de gizli oylama ile gerçekleştirildi. Toplamda 63 madde görüşülen toplantıda, belediye başkanı Seçer’in halkı düşündüğü ve belediyeyi borç batağından kurtarmak için çalıştığı vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkan Vahap Seçer’den Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Çarpıcı Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin