1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkentte Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında

Başkentte Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkentte öğleden sonra sağanak yağmur etkisini gösterdi ve birçok noktada cadde ve sokaklar suyla dolup göle döndü. Bu durum bazı araçların suyla kaplı alanlarda yolda kalmalarına sebep oldu.

Sağanak en fazla Sincan ilçesinde hissedildi ve Sincan Törekent civarında bulunan Ayaş yönüne giden yol tamamen su altında kaldı ve ulaşıma kapandı. Bu durum yolda uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Bazı araçlar içi su dolarken sürücüler ve vatandaşlar, pet şişelerle suyu araçlardan boşaltmaya çalıştılar. Sincan’daki Yenikent pazar yerini de sular bastı.

Su altında kalan pazar yerinde esnaf, ürünlerinin zarar görmemesi için tedbir almaya çalıştı. Ayrıca, ilçede Gaziosmanpaşa Metro İstasyonu’nda da su baskını yaşandı ve metronun içindeki suyun rayların üzerinden şelale gibi aktığı görüldü. Kentte bazı ev ve iş yerlerinin de sular altında kaldığı bildirildi ve belediye ekipleri sağanaktan etkilenen bölgelerde çalışmalara başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı uyarı verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısına göre, iç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların bazı illerde kuvvetli olması ve sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

Ayrıca, ülkemizin genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların doğu bölgelerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağışlar esnasında kuvvetli eseceği öngörülüyor. Kuvvetli yağış uyarısı yapılarak, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu, Karabük, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Rize ve Artvin illerinde kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkentte Sağanak Yağış: Cadde ve Sokaklar Sular Altında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin