1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Batman’da Organize Suç Örgütü Çökertildi, 34 Kişi Yakalandı!

Batman’da Organize Suç Örgütü Çökertildi, 34 Kişi Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “Mahzen-30” operasyonlarında, Doğan Güney’in liderliğini yaptığı “Odacılar” adıyla bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlar sırasında Yonca Onat dahil olmak üzere 34 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonlarda Doğan Güney tarafından yönetilen “Odacılar” olarak bilinen Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini ve Yonca Onat dahil 34 şüphelinin yakalandığını belirtti. Bakan, organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini ve operasyonların devam edeceğini vurguladı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın da desteğiyle Batman İl Jandarma Komutanlığı eş zamanlı olarak Adana, Aydın, Mersin, Hakkâri, Van, Mardin ve İzmir’de gerçekleştirilen “Mahzen-30” operasyonlarında, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri tespit edildi. Suç örgütü, sosyal medya üzerinden sahte kiralık ev ilanları vererek mağdurları dolandırmış ve elde ettikleri gelirleri yasal olmayan yollarla aklamışlar. Toplam 18 bin 635 vatandaş mağdur edilmiş.

Operasyonlar sonucunda suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklamak için şüphelilere ait 1.283 banka hesabına el konuldu. Operasyonlarda ruhsatsız tabanca, cep telefonları, sim kartlar, banka ve kredi kartları ile dijital materyaller ele geçirildi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlara katılan Jandarma ekipleri ile MASAK çalışanları tebrik edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Batman’da Organize Suç Örgütü Çökertildi, 34 Kişi Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin