1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Baykar TB3’ün Rampa Kalkış Testleri Başarıyla Gerçekleşti!

Baykar TB3’ün Rampa Kalkış Testleri Başarıyla Gerçekleşti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar tarafından yapılan açıklamaya göre, Bayraktar TB3’ün test süreci başarıyla devam etmektedir. Cumhuriyetin 100. yılına armağan olarak 27 Ekim 2023’te ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB3, rampa kalkış testini başarıyla denemiştir. Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen bu test sırasında Bayraktar TB3 SİHA, ilk kez rampadan havalandı. Pist, Bayraktar TB3’ün konuşlandırılacağı TCG Anadolu’nun güvertesindeki şartlarla aynı özelliklere sahip olup, 12 derece eğime sahip bir rampa bulunmaktadır.

İlk rampa kalkış testinde 4 kez rampadan kalkış deneyen Bayraktar TB3, tüm kalkışları başarıyla gerçekleştirmiştir. Bu testler, gemiye çıkmadan önceki aşamanın başlangıcını işaret etmektedir. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından rampa kalkış testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurmuştur. Ayrıca Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde alçak irtifa, orta irtifa ve yüksek irtifada performans ve sistem tanımlama testlerini tamamlamış ve Keşan’a taşınmıştır.

Bayraktar TB3 SİHA’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği test uçuşlarının toplam süresi 395 saat 43 dakikaya ulaşmıştır. Ayrıca milli SİHA, uzun uçuş testinde yere inmeden 32 saat havada kalarak 5 bin 700 kilometre yol kat etmiştir. TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan Bayraktar TB3, dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olma özelliğine sahiptir.

Bayraktar TB3, 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlayarak önemli bir güç unsuru olacaktır. Milli SİHA, görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyeti sayesinde uzun mesafelerden kumanda edilebilecek ve keşif-gözetme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilecektir. Aynı zamanda, Baykar’ın ihracat konusundaki başarısı da dikkat çekicidir. Şirket, savunma ve havacılık sektöründe ihracat şampiyonu olmuş ve pek çok ülkeyle ihracat anlaşması imzalamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar TB3’ün Rampa Kalkış Testleri Başarıyla Gerçekleşti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin