1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Baykar TEBER Güdüm Kiti Atış Testi Başarıyla Tamamlandı

Baykar TEBER Güdüm Kiti Atış Testi Başarıyla Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar tarafından gerçekleştirilen TEBER Güdüm Kiti atış testi başarılı oldu ve hedefi tam isabet vurdu. Baykar, Roketsan tarafından geliştirilen Teber Güdüm Kiti ile gerçekleştirdiği atış testini başarıyla tamamladı.

Baykar, testi resmi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Türk Havacılığının Altın Çağına vurgu yaparak Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 adet TEBER Güdüm Kiti Atış Testini tam isabetle gerçekleştirdiğini duyurdu.

AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk milli insansız hava aracı olma özelliğini taşıyor ve 40 bin uçuş saatinin üzerine çıkarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Baykar, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürüterek 2003 yılından bu yana gelirlerinin %83’ünü ihracattan elde etti. Savunma ve havacılık sektöründe 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ihracat lideri seçilen Baykar, 2023 yılında da sektörün ihracat şampiyonu oldu. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren firma, gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde etti. Baykar, Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke ile, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile olmak üzere toplam 34 ülke ile ihracat anlaşması imzaladı.

Baykar’ın milli havacılık irtifa rekoruna sahip olan Bayraktar AKINCI, 2023 yılında Gürcistan ve Azerbaycan’ı uçarak Bakü’ye ulaşarak 3 ülkeyi uçarak geçen bir uçuş gerçekleştirdi. Ayrıca, 2022 yılında Efes Tatbikatı’nda Izmir’deki hedefleri vurma başarısını da göstermişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar TEBER Güdüm Kiti Atış Testi Başarıyla Tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin