1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bayraktar TB3 30. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı!

Bayraktar TB3 30. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli ve milli Bayraktar TB3’ün 30. test uçuşu başarıyla gerçekleşti. Baykar, resmi sosyal medya hesaplarından uçuşu duyurdu.

Bayraktar TB3, 30. uçuşunda orta ve yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testini başarıyla tamamladı. Toplam uçuş süresi 286 saat olarak açıklandı.

Baykar’ın sosyal medya paylaşımı şu şekildeydi:

“Türk Havacılığının Altın Çağı 🥇#BayraktarTB3 ✈️⚓️🚀
✅ 30. Uçuş | Orta ve Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testi ☁️ Toplam Uçuş: 286 saat
✅ 30th Flight | Medium and High-Altitude System Identification and Performance Test ☁️ Uçuş Süresi: 286 Saat… pic.twitter.com/iWFXkP7DQw” – BAYKAR

AKINCI 12’DEN VURDU

“Öte yandan Baykar, Gökte Bayraktar AKINCI’nın Denizde Albatros-T IDA Aselflir-500 ile hareketli deniz hedefi atışlarını başarıyla tamamladığını paylaştı.”

İLK KEZ TEKNOFEST’TE SERGİLENDİ

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen TEKNOFEST etkinliklerinde 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda halka açık olarak sergilendi. Daha sonra Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST etkinliklerine de katıldı.

100. YILDA VATANDAŞLA BULUŞTU

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarında TCG Anadolu’nun uçuş güvertesindeki bu araçları yüz binlerce vatandaş ziyaret etti.

TCG ANADOLU’DAN İLK UÇUŞ 2024’TE

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlamayı planladıklarını belirtti. Milli SİHA’nın sahip olacağı yeteneklerle keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar TB3 30. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin