1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bayraktar TB3 SİHA Rekor İrtifada! 🚀

Bayraktar TB3 SİHA Rekor İrtifada! 🚀

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamlayarak rekor kırdı. Bayraktar TB3, yerli motor ile 33.000 feet irtifaya çıkarak önemli bir başarı elde etti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, bu anları “Türk Havacılığının Altın Çağı” olarak nitelendirerek paylaştı.

Bayraktar TB3 SİHA, başarıyla tamamlanan testlerle birlikte toplamda 327 saat 35 dakika havada kalmayı başardı. Ayrıca, 20 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen uzun uçuş testinde, 32 saat havada kalıp 5.700 km yol katetti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen uçuşta, Bayraktar TB3 SİHA, yerli PD-170 motoruyla 33.000 feet irtifaya çıkarak Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla geçti. Milli SİHA, yerli motorla şimdiye kadar çıkılan en yüksek irtifaya ulaşarak Türk havacılık tarihine geçti. Bu rekora imza atan Bayraktar TB3, Türk havacılık tarihine önemli bir katkı sağladı.

26 Mart 2024 tarihinde ise Bayraktar TB3 SİHA, ilk kez Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile uçtu. ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegrasyonu testi başarıyla tamamlandı.

Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilecek testlere hazırlık sürecinde olduklarını belirtti. Bu sayede milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı etkili bir şekilde gerçekleştirebilecek. Türk Havacılığının Altın Çağı’na adını altın harflerle yazdıran Bayraktar TB3, Türk savunma sanayisinin gücünü bir kez daha ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar TB3 SİHA Rekor İrtifada! 🚀
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin